Stockholm live: dag 1 (første prøver for semifinale 1)

Good Evening Europe er ankommet i Stockholm og på trods af, at dagen har båret præg af akkrediteringsproblemer og lidt for emsig svensk security, så har vi overværet dagens prøver og er klar til at give dig et overblik.

De første prøver er lukkede og derfor er det kun Eurovision.tv, som har adgang til at dele videomateriale fra prøverne.

Advertisement

Dagens prøver:

Finland:

Sandjha åbner Eurovision Song Contest 2016 med uptempo-sagen ‘Sing it away’. Showet er opbygget omkring de mikrofonholdere, som korpigerne har med på scenen og danser omkring. Mod slutningen af sangen benytter Sandhja catwalken.

Farverig og energisk performance, men som vi ser det, så får Finland det svært. Det er meget tidligt at sige noget endnu, men Sandhja formår ikke at frembringe en decideret wow-oplevelse hos os, selvom årets scene giver uanede grafiske muligheder.

Grækenland:

Medlemmerne af gruppen Argo var alle klædt i hvidt, dog ikke det endelige kostume. Ved pressemødet blev det dog afsløret at de endelige kostumer vil være hvide. Tromme og lyre med på scenen og traditionel græsk dans, som sammen med de hvide kostumer så småt leder tankerne hen på ‘Opa’ fra 2010.

Masser af lys og varme, og alt i alt en fin optræden. Vi er dog stadig lidt i tvivl om selve sangen kan fange seerne. Historisk set har Grækenland dog klaret sig fint med de utraditionelle etniske bidrag

Vi giver gerne en finaleplads til Grækenland, men fra start nummer 2 kan det blive svært.

Moldova:

Lidia var på scenen sammen med en mandlig danser – i starten iført styrhjelm. Formålet med ham har vi ikke helt fanget eller forstået 🙂 Scenen er holdt i blå og mørkegrå farver.  Lidia gør det bedste med hendes materiale, men med start nummer 3 bliver det svært! Af de 3 første sange, tror vi mindst på Moldova, desværre.

Ungarn:

Med Freddie skifter scenen farve til røde toner og vi ser nu et rødt krakeleret gulv. Ungarn har valgt at genbruge trommen har den nationale udvælgelse, dog var der en stand-in trommeslager med, så vi har endnu ikke set det endelige show.

Fin vokal og en karismatisk performance fra Freddie, som leverer dagens hidtil bedste prøve, som burde udløse en finaleplads til Ungarn.

Kroatien:

Nina fra Kroatien bringer os årets første kjoleskift, som dog ikke vakte ret mange positive reaktioner. Nina starter på scenen iført en meget stor kjole med træmønstre og en bred krave, som hendes dansere fjerner undervejs. I den endelige version vil Nina’s kostume blive til en lang, hvid kjole med fjer, som afslører Nina’s tatoveringer på ryggen.

En rigtig fin vokal, men i denne tidlige version er det svært at forstå planen med kjoleskiftet og relevansen i forhold til hele showet.

Holland:

Klassisk band opstilling med mindelser om 70erne. Der sker ikke meget i Douwe Bob’s optræden, og det lægger sangen Slow Down heller ikke op til. Ifølge Eurovision.tv har Douwe fået arrangeret et pool bord og en bar så alle kunne føle sig hjemme

Armenien:

Dagens hidtil flotteste og mest vellykkede prøve. Iveta ser fantastisk ud i hendes bodystocking-lignende kostume med tilhørende kappe, som vi forventer er det endelig kostume. Der blev afprøvet forskellige lyssætninger og fyrværkeri undervejs og alt fungerede til topkarakterer. Armenien er for os nok dagens største positive overraskelse hidtil og burde være en sikker finalist.

San Marino:

Serhat og hans team af smukke dansere bevarer stilen fra videoen. Farverig performance og fin vokal, som ligger meget tæt op ad studieversionen. Der er ikke rigtig en finger at sætte på Serhat’s optræden, men de færreste levner San Marino en chance for at kvalificere sig.

Rusland:

Dagens sidste bidrag er en af årets helt store bookmakerfavoritter. Sergey leverer, som ventet, en performance FULD af effekter. Forestil dig en blanding af Conshita’s vinger, Greta Salome show fra årets nationale finale og Måns effektive show fra ifjor. Alt sammen bygget på elementerne i Sergey’s preview video. Det er masser af koreografi, det er ekstravagant og svulstigt. Visuelt skal det nok blive en succes, men alt det visuelle kan måske også tage fokus fra sangen.

Undervejs i showet hopper Sergey fra en position til en anden på en specieldesignet væg og i første gennemgang mistede Serge fodfæstet og faldt af. Episoden virker dog ikke til at have efterladt nogen spor hos den populære russer, som uden problemer gennemførte prøven.

Rusland er stadig en seriøs kandidat til sejr i denne semifinale, men det er endnu for tidligt at udtale sig om hans vinderchancer samlet.

Du kan i øjeblikket se Sergey’s prøve i fuld længde.

https://www.youtube.com/watch?v=vJLrYJNHWTg&app=desktop