News Ticker

Albanien: Juryens favorit Lindita Halimi vandt Festivali i Këngës

  Lindita Halimi vinder Festivali i Këngës 55

  Efter 2 semifinaler og en finale, fandt vi lillejuleaften vinderen i sæsonens første nationale finale. Sanger og sangskriver Lindita Halimi vandt Albaniens Festivali i Këngës med sangen “Botë” (Verden) skrevet af Klodian Qafoku og Gerald Xhari.

  Lindita er født i Kosovo og blev kendt efter sin sejr i Albaniens Top Fest 2006. Det er langt fra den eneste musikkonkurrence, den 27-årige sanger har deltaget i. CV’et tæller også sejre i Kënga Magjike 2009 og Nota Fest 2010, en 3. plads i Festival i Kenges 2014 og tidligere på året en deltagelse i American Idol, hvor det desværre kun blev til Top 51.

  Med Albaniens nye afstemningsformat var det op til 12 jurymedlemmer samt tv-seerne at finde en vinder. Hver jurymedlem afgav stemmer (1, 2, 3, 4, 5, 7 og 10 point) og det samme gjorde tv-seerne, som således kom til at fungere som det 13. “jurymedlem”. Lindita blev kun nr. 3 i seerafstemningen, men var relativt stor favorit hos juryen.

  Festivali i Këngës line-up

  • Franc Koruni – Macka
  • Lorela – Me ty
  • Xhesika Polo – Eva jam unë
  • XUXI – Metropol
  • Fabiola Agalliu & Agnesa Çavolli – Shkon e vjen
  • Dilan Reka – Mos harro (3. plads)
  • Lindita Halimi – Botë (Vinder)
  • Flaka Krelani – Osiris
  • Rezarta Smaja – Pse prite gjatë
  • Edea Demaliaj – Besoj në ëndrra
  • Yll Limani – Shiu
  • LYNX – Sot
  • Orges Toçe – Shi diamantësh
  • Genc Salihu – Këtu (2. plads)

  Fra arkivet

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  Translate »