News Ticker

Spanien: Manel Navarro vinder Objetivo Eurovision efter dramatisk afgørelse

  Foto: Raúl Tejedor (RTVE)

  Efter en dramatisk afgørelse, så fandt Spanien igår aftes den artist og sang, som skal repræsentere landet i Kiev til maj. Efter en afstemning, der viste stor uenighed mellem tv-seere og jury, så endte resultatet med pointlighed mellem Manel Navarro, som var juryens favorit og seernes nr. 3, og Mirela, som var seernes favorit og på juryens 3. plads. Juryen havde i tilfælde af stemmelighed den afgørende stemme og Manel Navarro blev udråbt som vinder af Objetivo Eurovisión 2017 med sangen ‘Do It For Your Lover’.

  Værter på schowet var Jaime Cantizano og undervejs underholdte Barei (Spanien 2016), David Civera (Spanien 2001) og Karina (Spanien 1971).

  Startrækkefølgen i showet (points i parentes):

  1. Manel Navarro – Do It For Your Lover. (Manel Navarro) 58 p.
  2. LeKlein – Ouch!! (David Ascanio, Vanesa Cortés, Albert Neve og Abel Ramos) 52 p.
  3. Paula Rojo – Lo Que Nunca Fue (Paula Rojo og Álvaro Bárcena) 39 p.
  4. Mario Jefferson – Spin My Head (Chris Wahle) 40 p.
  5. Maika Barbero – Momento Crítico (Rafael Artesero, Maika, Juan Huerta og José Juan Santana) 41 p.
  6. Mirela – Contigo (Tony Sánchez-Ohlsson, Isaac Luke og Ander Pérez) 58 p.

  Regelbrud i juryen?

  Vinderen skulle findes i en kombination af 50/50% jury- og seerafsteming. Juryen afgav først sine points, som sendte Manel Navarro til tops med 34 points. TV-seernes stemmer viste derimod en overvældende sejr til Mirela med 36 points. Da stemmerne blev lagt sammen var der stemmelighed mellem Navarro og Mirela, og juryen kunne kåre Navarro som Spaniens repræsentant til Kiev. Som noget nyt i år så havde juryen den afgørende magt i tilfælde af stemmelighed, hvorimod det plejer at være seernes afgørelse.

  Juryens valg var bestemt ikke populært i studiet og udløste stor utilfredshed, især blandt en gruppe inkarnerede Mirela-fans, som det kan ses af nedenstående video. Nogle publikummer blev endda bortvist fra studiet.

  Jurymedlem Xabi Martínez, som gav 12 points til Manel Navarro (og laveste points til seernes favorit Mirela), kender Navarro godt. Efter afgørelsen løb han op på scenen for at ønske Navarro tillykke, hvilket udløste en verbal reaktion fra publikum. Ifølge den græske Eurovision-side www.oikotimes.com, så skulle Xabi også være blevet angrebet fysisk.

  Firmaet bag jurymedlem Xabi Martínez ‘Los 40 principales’ skulle ifølge Oikotimes.com have været meget involveret i at promovere Navorro, og Xabi selv delte for en måned siden en Twitter-opdatering, hvori han gav udtryk for at ville hjælpe Navarro til at komme til Eurovision. Ifølge RTVE’s regler, så må jury og deltagere ikke have nogen relation til hinanden.

  Om det får nogen konsekvens for Spaniens valg er uvist, men der er allerede i gangsat en underskriftindsamling for at få juryafstemningen annulleret. 

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  Translate »