DR afslører: Her er medlemmerne af Grand Prix-juryen 2017

Her er årets jury | Foto: dr.dk (privatfoto)

Når vi på lørdag skal finde en vinder i Melodi Grand Prix 2017, så bliver det efter en helt nyt format. Fremfor de sædvanlige musikprofessionelle, så er det i år fem superfans, der udgør årets jury, som sidder på 50 procent af stemmerne. De danske tv-seere afgiver den anden halvdel af stemmerne i både indledende runde og superfinale.

Læs også: Melodi Grand Prix 2017: Hør årets sange i fuld længde

Advertisement

De fem jurymedlemmer er alle kæmpefans af Eurovision Song Contest og det ser underholdningschef Jan Lundme, som en stor fordel:

De her fem er valgt, fordi de simpelthen er eksperter i Eurovision Song Contest og ikke blot dansk Melodi Grand Prix. De har interesseret sig for Eurovision i mange, mange år og dyrker det, som om det snarere er en livsstil frem for bare en hobby. De ved utroligt meget om Eurovision, og gennem årene har de analyseret i detaljer, hvad der virker og ikke virker,

At disse fem kompetente mennesker sammen med danskerne skal vælge en vinder, giver os det bedste grundlag for igen at komme i finalen i Eurovision.

Tilbage i oktober sidste år var 50 fans, tv-seere og musikfolk en tur i DR Byen for at høre og vurdere 41 ud af de 1.100 indsendte potentielle Grand Prix-sange. Gruppen udvalgte 5 ud af årets 10 finalesange. Dette var endnu én af DR’s indsatsområder for at få Danmark tilbage i finalen efter 2 år, hvor vi måtte forlade konkurrencen i semifinalen.

Melodi Grand Prix sendes fra Jyske Bank Boxen på lørdag 25. februar klokken 20.00 på DR1 med Annette Heick og Johannes Nymark som værter.

Læs også: Juryafstemning: Melodi Grand Prix 2017

Lyttemøde i DR tilbage i oktober | Foto: dr.dk

Her er medlemmerne af juryen

Mogens Dalsgaard Myklebust, 43 år
Yndlings Eurovision-sang: Serbien-Montenegro 2004, ‘Lane Moje’.
Eurovision-cv: Har rejst til seks Eurovision-shows og har desuden været til utallige nationale finaler i Sverige. Har været medlem af den danske Grand Prix-fanklub i 25 år.

Mette Thorning Svendsen, 46 år
Yndlings Eurovision-sang: Danmark 1989, ‘Vi maler byen rød’.
Eurovision-cv: Har rejst til fem Eurovision-shows og har desuden været til flere nationale finaler i Sverige. Har tidligere været redaktør på Grand Prix-fanklubbens medlemsblad.

Peter Hansen, 29 år
Yndlings Eurovision-sang: Estland 2000, ‘Once in a Lifetime’.
Eurovision-cv: Har rejst til tre Eurovision-shows og har desuden været til utallige nationale finaler i Sverige, Island og Estland.

Morten Kaiser, 26 år
Yndlings Eurovision-sang: Sverige 2012, ‘Euphoria’.
Eurovision-cv: Har rejst til tre Eurovision-shows og ét Junior Eurovision og har desuden været til flere nationale finaler i Sverige.

Søren Toft, 42 år
Yndlings Eurovision-sang: Spanien 1995, ‘Vuelve Conmigo’
Eurovision-cv: Har rejst til Eurovision 11 gange og har desuden været til utallige nationale finaler i Sverige. Har været medlem af den danske Grand Prix-fanklub i 16 år.