DR afslører: Fanjury vender tilbage til Melodi Grand Prix 2018

Foto: Michael Thygesen | www.good-evening-europe.dk

DRs underholdningschef Jan Lagerman Lundme har idag løftet sløret for en smule af årets Melodi Grand Prix show på DRs Grand Prix side.

Båndede indslag sløjfes

De små videointroduktioner af artisterne, der hidtil har kørt før deres bidrag bliver sløjfet. I stedet vil DR bruge tiden på at snakke med artisterne, efter de har været på scenen. Dermed håber DR på at kunne bringe seerne endnu tættere på artisterne.

Advertisement

– Det gør vi for, at seerne kan komme endnu tættere på deltagerne i det store øjeblik, mærke hvad de føler, og høre hvad de tænker om deres optræden, siger Jan Lagermand Lundme

Fanjury en success

Igen i år vil DR benytte sig af en jury bestående af håndplukkede eksperter fra fanmiljøet omkring Melodi Grand Prix. Som bekendt lykkedes det netop for Anja Nissen at sikre Danmark deltagelse i finalen, efter 3 år uden kvalificering. Igen i år vil der sidde en fanjury klar til at vurdere sangene, og lige som sidste år vil juryen få 50 procent af stemmerne.

Vi var rigtig glade for, at vi indførte en fagjury bestående af Eurovision-fans sidste år, så vi fik deres perspektiv på sangene. De udvalgte fans har oplevet så mange Eurovision-shows og sat sig ind i, hvad der virker og ikke virker, og derfor er deres mening vigtig for, at vi vælger en sang, som kan opnå et godt resultat for Danmark, siger Jan Lagermand Lundme

Der er endnu ikke information om hvilke fans, der vil sidde i juryen.

Danmark skal tilbage i top 10

For at bibeholde interessen for Melodi Grand Prix i den danske befolkning, mener Jan Lagerman Lundme, at det er vigtigt at sende sange af sted, der kan klare sig godt. Omdrejningspunktet for Melodi Grand Prix 2018 er, at Danmark skal ende i top 10, og Jan udtaler at uanset hvilket bidrag, der bliver valgt i år, så tror han på at det kan lykkes.

– Jeg er superglad for de ti sange, og jeg ved, der er stor mulighed for, at uanset hvilken sang der vinder, så kan den gå i top 10, siger Jan Lagermand Lundme

Årets 10 bidrag afsløres på et pressemøde imorgen mandag kl. 11.00 i DR-byen. Vi er på plads og bringer masser af nyheder, video og interviews. Følg med på Good Evening Europe.