Rusland: Nyhedsbureauet RIA Novosti bekræfter valget af Julia Samoylova til Lissabon

Opdateret kl. 19.10: Nyheden er nu også bekræftet af russisk 1tv og eurovision.tv.

Den russiske stats nyhedsbureau, RIA Novosti, har nu bekræftet, at det bliver Julia Samoylova, der skal repræsentere Rusland i år i Lissabon.

Advertisement

Julia Samoylova blev sidste år forbudt indrejse i værtslandet, Ukraine. Den ukrainske regering og den nationale efterretnings- og sikkerhedstjeneste, SBU, traf beslutningen som følge af, at Julia i 2015 optrådte på den omstridte halvø Krim. Julia Samoylova rejste til Krim via russisk luftrum, og havde således i henhold til ukrainsk lovgivning opholdt sig illegalt i Ukraine og brudt landets lovgivning.

Rusland blev efterfølgende tilbudt, at Julia Samoylova kunne optræde via en satellitforbindelse fra Moskva, eller at man kunne sende en anden deltager. Det valgte Rusland dog at takke nej til og deltog således ikke i Eurovision Song Contest 2017.

Russisk tv meddelte dengang, at hvis Julia Samoylova ikke kom til Eurovision i 2017, ville hun få lov til det i 2018. Det løfte lever Russisk tv nu op til.

Læs også: Ukraine nægter Ruslands deltager indrejse i landet

Om ukrainsk tv så vil vise Julia’s optræden er endnu uvist. Man må i henhold til ukrainsk lovgivning ikke sende programmer, hvor der medvirker personer med indrejseforbud i Ukraine.