News Ticker

Rusland: Nyhedsbureauet RIA Novosti bekræfter valget af Julia Samoylova til Lissabon

  Foto: jsvok.ru

  Opdateret kl. 19.10: Nyheden er nu også bekræftet af russisk 1tv og eurovision.tv.

  Den russiske stats nyhedsbureau, RIA Novosti, har nu bekræftet, at det bliver Julia Samoylova, der skal repræsentere Rusland i år i Lissabon.

  Julia Samoylova blev sidste år forbudt indrejse i værtslandet, Ukraine. Den ukrainske regering og den nationale efterretnings- og sikkerhedstjeneste, SBU, traf beslutningen som følge af, at Julia i 2015 optrådte på den omstridte halvø Krim. Julia Samoylova rejste til Krim via russisk luftrum, og havde således i henhold til ukrainsk lovgivning opholdt sig illegalt i Ukraine og brudt landets lovgivning.

  Rusland blev efterfølgende tilbudt, at Julia Samoylova kunne optræde via en satellitforbindelse fra Moskva, eller at man kunne sende en anden deltager. Det valgte Rusland dog at takke nej til og deltog således ikke i Eurovision Song Contest 2017.

  Russisk tv meddelte dengang, at hvis Julia Samoylova ikke kom til Eurovision i 2017, ville hun få lov til det i 2018. Det løfte lever Russisk tv nu op til.

  Læs også: Ukraine nægter Ruslands deltager indrejse i landet

  Om ukrainsk tv så vil vise Julia’s optræden er endnu uvist. Man må i henhold til ukrainsk lovgivning ikke sende programmer, hvor der medvirker personer med indrejseforbud i Ukraine.

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  Leave a comment

  Your email address will not be published.


  *


  Translate »