News Ticker

Liveblog: Melodi Grand Prix 2018 direkte fra Gigantium!

  Foto: good-evening-europe.dk

  Kl. 14.30 går årets generalprøve i luften her i Gigantium, hvor pressen får for aller første gang mulighed for at se årets artister live på scenen. I generalprøven ser vi det endelige show og artisterne er i ført deres endelige kostume.

  Vi liveblogger fra generalprøven, som starter kl. 14.30 idag.

  Husk at opdatere siden løbende!

  Showstart

  Showet indledes med et kig tilbage til starten af konkurrencen i 1956. Værterne Anette Heick og Johannes Nymark sidder i en tidssvarende stue og vi ser klip fra de første shows på et sort/hvidt tv. Herefter følger en gennemgang at de store begivenheder i Eurovision-historien, primært set med rød/hvide briller på.

  Efter denne tidsrejse er vi tilbage i salen, hvor showet startes med Aalborg Symfoni orkester, som spiller Te Deum. Undervejs får vi vores værter på scenen og Eurovision-hymnen fortsætter.

  Annette er iført en kropssnær sort kjole med gennemsigtigt stof og en slags blonde, mens Johannes viser et lidt mere country-præget look med sort cowboy-jakke og hvid rullekravebluse.

  Sang nr. 1: Ditte Marie – Riot

  Ditte Marie er iført en sort dragt med en udskæring/lynlås fortil. Med sig på scenen har hun 5 dansere iført lignende sorte dragter som står på stribede plateauer. Scenen er holdt i forskellige gul/orange nuancer. Mod slutningen er der fyrværkeri. En rigtig god show-åbner og Ditte Marie giver sædvanen tro en energisk og stærk optræden. Men i et meget stærkt felt tror jeg desværre “Riot” må se sig slået.

  Superfinale: Nej

  Vi får afsløret juryen: Christian Kaad, Morten Madsen, Jens Erik Møller, Julie Lund Mikkelsen og Anna Sofia Bennike.

  Sang nr. 2: Anna Ritsmar – Starlight

  Anna’s nummer er domineret af “Starlight”. LED-baggrunden er mørk med stjerner og en globus, mens Anna selv iført en dragt med stjerner og står på scenen med en flot stjernebesat ukulele.  Simpel og smuk optræden, som virkelig passer til den unge, charmerende sangerinde.

  Start nr. 2 kan nok desværre påvirke Anna´s chancer i negativ retning og hun risikerer måske at blive glemt. Men jeg mener stadig hun har en god chance for at avancere til Superfinalen med sin fine, lille sang og charmerende optræden.

  Superfinale: Måske

  Sang nr. 3: Rasmussen – Higher Ground

  Bookmakerfavoritten Rasmussen har været på scenen i et storstilet og flot show. Vikingetema: Blå farver, bølger, sejl, kappeklædte dansere og sne mod slutningen af numeret. Jonas har sit hår slået ud og er iført mørkt tøj. Jonas’ musicalbaggrund ses tydeligt i hans meget dramatiske optræden. Alt i alt et spektakulært show, en stærk optræden og efter min mening et det bedste bud på aftenens vinder!

  Superfinale: Ja

  Sang nr. 4: Sannie – Boys On Girls

  Sannie er iført sort jakkesæt med hvid skjorte og hat, en lidt underspillet udgave af den Whigfield, vi er vant til. Med sig på scenen har hun 5 dansere i undertøj og en stor seng. Farverne er holdt i pink og alt i alt lever Sannie helt op til hendes løfter om et sexet show med boys on boys og girls og girls. Mod slutningen vendes sengen på højkant. Et meget memorabelt show, en fin vokal og meget karismatisk optræden fra den erfarne Whigfield.

  Superfinale: Nej

  Sang nr. 5: Sandra – Angels To My Battlefield

  Sandra er iført hvide jeans og en simpel hvid t-shirt, som står i en flot kontrast til en rød og sort scene. På scenen står der 2 gennemsigtige røde vægge, som viser silhouetterne af 4 musikere. Mod slutningen ændrer slihouetterne sig til engle. Sandra leverer efter en lidt usikker start en virkelig stærk optræden og formidler sangens budskab og følelser på en gribende og troværdig måde. Jeg sidder med våde øjne… 🙂

  Superfinale: Måske

  Sang nr. 6: Lasse Meling – Unfound

  Lasse har 5 dansere med sig på scenen i street-inspireret tøjstil. Selv er han iført mørke, blanke bukser, mørkeblå t-shirt og mørk jakke. Scenen er ligeledes holdt i blå toner. Lasse har haft lidt problemer med halsen under prøverne og har skullet spare på stemmen, og idag var han desværre også påvirket. Stadig en energisk optræden og en sang, som vil appellere til de yngre seere.

  Superfinale: Nej

  Sang nr. 7: Carlsen – Standing Up For Love

  Vi har de 3 smukke søstre fra CARLSEN på scenen. Skiftet fra den mørkeblå scene og til CARLSENS flotte, farverige blomsterbaggrund fungerer rigtig godt og de 3 sangerinder ser virkelig fantastiske ud. Vanja er iklædt en sort dragt med en blomstret kimono udenpå, Barbara er i bordeauxrød kjole med høj slids, mens Lajla har en kort grå kjole på med lange størvler i samme farve. Vokalt en superflot præstation, og sangen nærmest eksploderer i en rigtig Grand Prix-afslutning, som viser søstrenes stærke vokale repertoire. En sang, som kan blive meget populær hos seerne.

  Om det bliver til en plads i superfinalen vil afhænge af juryens stemmer.

  Superfinale: Måske

  Sang nr. 8: Karui – Signals

  KARUI er på scenen med 3 musikere. Farverne er holdt i rødt og smukke KARUI har givet sine flotte krøller frit liv og er iført sorte bukser samt en rigtig “glimrende” Grand Prix top. Hun leverer måske aftenens stærkeste vokal, en rigtig overbevisende optræden, som virkelig løfter det meget moderne bidrag “Signals”.

  KARUI kunne godt ske at hente rigtig mange stemme hos de yngre seere og med den vokale formåen måske også score godt hos juryen. En darkhorse til Top 3?

  Superfinale: Måske

  Sang nr. 9: Rikke Ganer-Tolsøe – Holder fast i ingenting

  Rikke er iført en rød kjole og tilsvarende rød læbestift. Med sig på scenen har hun 2 dansere på polestænger. Resten af scenen er holdt i nærmest sort & hvide farver, som giver et meget filmisk indtryk. Mod slutningen kommer der røde lyskegler. Rikke er stensikker og meget karimastisk. Et flot bidrag og den eneste danske sang i aften! Men i årets stærke felt er jeg bange for at det bliver et farvel til Rikke inden Superfinalen.

  Superfinale: Nej

  Sang nr. 10: Albin Fredy – Music for the Road

  Aftenens sidste bidrag og hvilket show! Albin starter med en hologram udgave af sig selv, hvorefter man klipper over til scenen, som er holdt i “Emmelie-rød-orange toner”, med en grafisk “road” på LED-baggrunden og en række skærme i matchende farver på scenen. Albin, som er iført jeans og hvid t-shirt, leverer både en fin vokal og et effektivt show. Med sang nr. 10 samt et både moderne og unikt bidrag, så tror jeg Albin er relativt sikker på en plads i Superfinalen.

  Superfinale: Ja

  Vi samler op og kommer med vores bud på vinder og Top 3 inden showet kl. 20.

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  Leave a comment

  Your email address will not be published.


  *


  Translate »