Grækenland: Yianna Terzi internt udvalgt efter diskvalifikation og aflyst finale

Efter masser af drama omkring årets græske udvælgelse til Eurovision Song Contest ended, så fik vi i dag en officiel udmelding omkring landet repræsentant til Lissabon. Det bliver sangerinden Yianna Terzi og Oneiro mou, der skal repræsentere Grækenland.

Oneiro mou er skrevet af Yianna selv sammen med Aris Kalimeris og komponeret af Michalis Papathanasiou og Dimitris Stamatiou.

Advertisement

National finale aflyst

Tilbage i oktober sidste år udsente den græske tv-station ERT en invitation til alle græske pladeselskaber omkring deltagelse i landets nationale udvælgelse. Bidrag skulle være skrevet på græsk og afspejle græske elementer/etno-lyd. ERT modtog 20 sange fra 14 forskellige pladeselskaber. Disse blev vurderet af et specielt ekspertpanel hvorefter ERT udvalgte 5 sange til et nationalt finaleshow 22. februar. Inden da blev 2 imidlertid diskvalificeret for ikke at leve op til tv-stationens krav.

Før finalen bad ERT pladeselskaberne om at indbetale en bank-garanti for deres deltagelse i den nationale finale. Men efter deadline var der imidlertid kun ét pladeselskaberne, som havde betalt beløbet, nemlig Panik Entertainment Group. Derfor endte ERT med at diskvalificere de 2 øvrige bidrag og vælge Yianna Terzi internt uden finale.

Yianna Terzi, som er datter af den kendte græske artist Pashalis Terzis, blev kendt i Grækenland i 2005, da hun udsendte sin første single med 3 sange. Hun har senere forsøgt at etablere en karriere i USA, men skiftede senere fokus og har arbejdet med at finde nye talenter for Universal Music og Interscope.

Efter 10 år i udlandet er Yianni nu vendt tilbage til Grækenland og sin egen sangkarriere.