News Ticker

Optakt: Sådan bliver aftenens show – blog fra generalprøven i Melodifestivalen 2018

Foto: Morten Kaiser

Blog fra generalprøven i Melodifestivalen 2018 | fredag den 09.03.2018 kl. 19.00
Af Morten Kaiser

Årets finale i Melodifestivalen åbnes efter et tilbageblik på de sidste ugers Mello-fest med den nye temasang “One Together”, der synges af værten David Lindgren. Og der er ingen tid at spilde. Der er hele 12 sange i finalen, vi skal igennem, før vi kan finde en vinder og Sveriges repræsentant i Eurovision Song Contest i Lissabon i maj.

Det er Mendez, der åbner ballet med “Everyday” – og sikke en åbning! Der er dømt fest, farver, dans og selvfølgelig fyrværkeri for alle pengene. Ja ja, Mendez har måske ikke verdens stærkeste vokal (den virker dog stærkere nu end i semifinalen), men en perfekt åbningssang, som publikum i salen er helt med på.

Renaida synger sang nummer 2, “All The Feels”. Hendes vokal virker rigtig god, og den tilhørende dans får publikum til at sidde og vifte med deres balloner. Det er måske en sang, der trækker fra de andre, men den skaber bestemt god stemning – og Renaida virker så stolt og glad over at stå på den store scene i Friends.

Herefter er det Martin Almgren, der kommer vinkende ind til publikum, og han er simpelthen så god til at få publikum med fra start til at klappe i takt til “A Bitter Lullaby” og synge lidt med. Hans vokal er som altid god og stærk, og sangen skiller sig også en smule ud i forhold til mange andre lidt mere “typiske” popsange. Martin får især en god reaktion, da han går ud på catwalken i slutningen af sangen.

Herefter ser vi en lille video med David Lindgren, hvor han bliver instrueret derhjemme med manus, når han taler med fruen.

John Lundvik er klar på scenen, og sikke en flot reaktion, han får fra publikum med “My Turn”. Det er et kæmpe stort og flot lysshow med masser af pyro – det er jo Melodi Grand Prix. Vokalen fejler intet, men sangen kan blive klemt mellem især de unge mænd i finalen.

Så er det tid til schlager! Jessica Andersson er tilbage med “Party Voice”, og tøjet har fået en udskiftning. Hendes vokal er ikke den stærkeste, især i omkvædet, og man kan høre, at det båndede kor hjælper rigtig godt til. Det er synd, for det er faktisk en rigtig god popsang, som publikum synes godt at kunne lide. Schlageren er bestemt ikke død!

Fra Jessica til LIAMOO. Han har en god vokal og et flot og simpelt sceneshow, men han slås dog med nogle af de andre unge talenter, der kommer på scenen senere. Men kombinationen af rap og pop virker i dette tilfælde rigtig godt – og så må vi jo ikke glemme, at “Last Breath” er danskskrevet. Det gør den bestemt kun bedre!

En af de store darkhorses (tilsyneladende) er Samir & Viktor. Deres “Shuffla” får især børnene i Friends til at danse, og de er to meget populære herrer. Men er det nok til at vinde? Deres vokaler er ikke de stærkeste, men de vinder virkelig på deres charme og dans. Flot show, og de er jo også godt streamet i Sverige, men de internationale juryer vil måske være mere kritiske.

Herefter ser vi en lille video med Fab Freddie og David Lindgren, der virkelig kommer til at savne hinanden efter Melodifestivalen – måske..

Mariette er tilbage i Melodifestivalen. I år med sangen “For You”. Mariette bliver fastspændt på sin pyramide (som er en af verdens vidundere, ifølge David Lindgren), og så leverer hun bare som altid. Det er måske ikke den stærkeste sang, især når man tænker på hendes tidligere bidrag, men det er en flot optræden, og hun er populær i salen.

Bliver 2018 året, hvor en “Andra Chancen”-finalist igen vinder Melodifestivalen? Det kan Felix Sandman måske sørge for. Med “Every Single Day” leverer han en helt vild intim optræden, udelukkende på den lille scene tættere på publikum, og salen er helt vild med ham. Han kan noget, og han kan overraske!

En anden “Andra Chancen”-finalist er Margaret. Hun blev kæmpe stor i Sverige ovenpå “Cool Me Down” fra Polens Melodi Grand Prix i 2016. Men “In My Cabana” er en meget indadvendt optræden, når man sidder i salen. Hun er oftest vendt væk fra publikum og gemmer sig helt ude i siden, men det fungerer sikkert på tv. Vokalen er fin og slutningen især fungerer for publikum.

Storfavoritten i år er Benjamin Ingrosso. Med “Dance You Off” leverer han en sikker optræden med sit flotte lysshow. Er det for specielt til at ramme alle aldre i Sverige? Måske, men reaktionen i salen siger kun en ting: Benjamin kan vinde. Benjamin er jublende lykkelig ovenpå sin optræden og hopper og danser ned fra scenen med et kæmpe smil.

Rolandz slutter aftenen af som sidste finalist. Ja, vokalen fejler intet, og sikke en stemning de skaber. Selv jeg som dansker sidder og synger lidt med. Det er specielt, og meget svensk, men er det et problem? Det klæder i hvert fald konkurrencen med en dance band, og det afrunder finalen helt perfekt.

Læs også: Galleri: Se alle billederne fra prøverne forud for aftenens finale i Melodifestivalen

Så er det tid til resume og afstemning. Herefter får vi en hyldest til de svenske kvinder i Melodifestivalen med en flot og intim optræden fra Helen Sjöholm och Solala.

Det er tid for de internationale juryer til stemme, og herefter får seerne et sidste resume, inden afstemningen lukker.

David Lindgren skal selvfølgelig også give et nummer, og han synger i finalen sangen “Alla ska få”, der hylder konkurrencen – og italesætter den kritik, konkurrencen også har fået. Et flot nummer med masser af dans og show.

Efter et besøg i greenroom hylder Caroline av Ugglas sidste års vinder Robin Bengtson med en ny version af “I Can’t Go On”, der bliver smukt lavet på scenen med et stort kor.

Så kan vi ikke trække den længere: Sverige – vi har et resultat. Nu får vi seernes stemmer og dermed en vinder af Melodifestivalen 2018!

Battle mellem Benjamin og Felix?

Umiddelbart ligner det en battle mellem Benjamin Ingrosso og Felix Sandman. Det er de unge drenge, der trækker fra, men måske stjæler de nogle af hinanden stemmer, og det gavner ingen af dem. Det kan så give mulighed for en som Mariette til at få nogle ekstra point. Det bliver en spændende aften, og måske er juryen og seerne igen i år uenige om vinderen. Det skal nok skabe debat, men det ville også være mærkeligt, hvis Sveriges største tv-show ikke skaber noget debat. Alt er som det plejer – men lad os se om Sverige igen i år kan komme i toppen i Eurovision, når de har fundet en vinder.

FØLG MED KL. 20.00 HER >

Hvem tror du vinder Melodifestivalen 2018? Giv dit bud på vores Facebook-side.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »