Melodi Grand Prix 2019 – Hvad kan de sociale medier afsløre?

Kilde: Instagram, Facebook, dr.dk

Opdateret den 06.01.19 Mens vi venter på den officielle afsløring af deltagerne i Melodi Grand Prix 2019, så har vi her på Good Evening Europe leget detektiver og gravet lidt i diverse #SoMe-opdateringer for at finde hints.

Den 23. februar skal vi finde vinderen af Melodi Grand Prix 2019, og hvis DR følger traditionen fra de sidste par år, så afsløres artisterne ikke før 3-4 uger inden showet.

Advertisement

I denne artikel har vi samlet lidt op på de nyheder og #SoMe-opdateringer, som er kommet fra “The usual Suspects” – et udpluk af de sangskrivere, producere osv., som tidligere flittigt har leveret sange til Melodi Grand Prix for at se, om der er hints om samarbejde eller bidrag.

Anders Fredslund-Hansen

Vi lægger ud med Anders Fredslund-Hansen, direktør hos ArtPeople Music Publishing, som har været involveret i mere end 45 bidrag til Melodi Grand over de seneste 13 år. I år blev det til 6 bidrag i det danske Melodi Grand Prix og 2 i den engelske udvælgelse, Eurovision: You Decide.

For få dage siden tjekkede Anders Fredslund-Hansen ind i TheArrangement‘s studie sammen med ingen ringere end Lise Cabble og ordene ‘Love is Forever’. På billedet er også sanger og sangskriver Melanie Wehbe, Emil Lei (se info senere i artiklen) og så en pige, der ellers er bedst kendt som skøjteprinsesse. Hun hedder Leonora Colmor Jepsen og vandt i 2016 DM Guld i isdans sammen med sin lillebror. Hun har også tidligere repræsenteret Danmark ved Junior VM.

Men søger man lidt på Youtube, så kan man høre Leonora’s evner som sangerinde, hvor hun bl.a. har optrådt på en musikcafé.

DR har ofte benyttet unge, ukendte artister i Melodi Grand Prix, f.eks. Emmelie De Forest, Ida Una, Anna Noa og Emilie Moldow. Så Leonora Colmor Jepsen kunne godt være et bud på én af artisterne i Melodi Grand Pri 2019. Skal hun mon synge ‘Love is Forever’?

Lise Cabble

Danmarks ukronede Grand Prix-dronning og kvinden bag udødelige klassikere som ‘Only Teardrops’ (Emmelie de Forest), ‘Fra Mols til Skagen’ (Aud Wilken) , ‘Uden Dig’ (Sanne Gottlieb), ‘New Tomorrow’ (A Friend in London) og senest ‘Starlight’ (Anna Ritsmar).

Hun hedder Lise Cabble og blev for få uger siden afsløret som én af sangskriverne i den svenske Melodifestivalen. Det udelukker imidlertid ikke, at den talentfulde sangskriver også har en finger med i spillet i Danmark, og vi håber naturligvis, at vi får endnu et Cabble-hit i 2019.

Udover ovenstående “besøg” i TheArrangement’s studie, er vi på Instagram bl.a. faldet over et opslag fra producer Emil Lei, som tilbage i juni nævner Lise Cabble og sanger Stefan Hjort (fra boybandet Page Four) under overskriften #studio #writing #producing.

Vis dette opslag på Instagram

#studio #writing #producing #playing #guitar with @stefan_hjort and the #legendary #lisecabble

Et opslag delt af Emil Lei (@emil_lei_music) den

Emil Lei er en del af ArtPeople Music Publishing, har tidligere været involveret ved indspilningen af flere sange til dansk Melodi Grand Prix, har skrevet til den britiske udvælgelse, Eurovision: You decide, og desuden arbejdet sammen med den tidigere Eurovision-vinder Tim Schou. 

Kunne den unge Stefan Hjort være på vej til en solodebut i Melodi Grand Prix 2019 eller er han på anden vis involveret i et bidrag i samarbejde med Lise Cabble? 

Emil har i øvrigt også delt nedenstående opslag med den tidligere Eurovision-deltager Greta Salome, som leverer violin-lyd til en ikke navngiven sang?

Vis dette opslag på Instagram

@gretasalome is just insane!! Next level #violin #shredding in the #studio

Et opslag delt af Emil Lei (@emil_lei_music) den

Den internationale Eurovision camp

Tidligere på året var et hold af bl.a. danske, svenske, canadiske og australske sangskrivere og producere på sangskriver camp, den såkaldte Eurovision Camp, i Palma Music Studios. Campen var arrangeret af ArtPeople Music Publishing og tidligere nævnte Anders Fredslund-Hansen, og havde det formål at få skrevet sange til både det danske Melodi Grand Prix og til internationale udvælgelser.

https://www.facebook.com/palmamusicstudios/photos/p.1854545551262299/1854545551262299/?type=1&theater

Mange Melodi Grand Prix-, Melfest- og Eurovisionkendinge deltog på campen, bl.a. Rune Braager, Jeanette Bonde, Thomas Stengaard, Lise Cabble, Tim Schou, Morten B. Thorhauge (Carpark North), Olivio Antonio (Music for the Road), Karl-Frederik ReichhardtFredrik Sonefors (Rainmaker) samt svenske Joy og Linnea Deb. Et andet interessant navn på campen var det danske teenage Instagram-fænomen Carl Emil Lohmann.

Flere af ovenstående har i øvrigt også deltaget på UK-Eurovision Song Camp.

https://www.facebook.com/djbfa/videos/899755800225727/

I vidoen herover ser man Carl Emil sammen med Olivio Antonio, som sidste år skrev ‘Music for the Road’ til Albin og Fredrik Sonefors, som var med til at skrive ‘Rainmaker’ og herudover bl.a. har skrevet hits til Måns Zelmerlöv. Et samarbejde mellem de 3 kunne være yderst interessant bidrag til dansk Melodi Grand Prix.

Set med de rød/hvide briller, er det også interessant at se den tidligere Melodi Grand Prix-deltager og sangskriver Jeanette Bonde sammen med Joy Debb og Lise Cabble samt Tim Schou, Rune Braager og sanger/sangskriver Dennis Mansfeld.

https://www.facebook.com/623065454539651/photos/a.900926923420168/900927246753469/?type=3&theater

Rune Braager

Rune Braager er sangskriver, producer og flittig leverandør til Grand Prix. Han var sidste år med til at skrive ’Holder fast i ingenting’ sammen med Clara Sofie og ’Music for the Road’.

Rune var som nævnt med på årets Internationale Eurovision Camp sammen med en række danske og internationale sangskrivere.

Efter campen udtalte han: “Det har været en fantatisk tur, vi har fået lavet rigtige mange, gode, friske tracks og arbejdet sammen med en masse rigtig dygtige menensker”.

Så mon ikke vi igen får en Braager-sang at høre i næste års Melodi Grand Prix?

The Arrangement

TheArrangement er et musikkollektiv bestående af bl.a. Poul Reichhaardt’s barnebarn Karl-Frederik Reichhardt. Frederik udgør også halvdelen af duoen Ultramarin sammen med Ludvig Brygmann og har både produceret, skrevet og været med til at indspille en del sange til Melodi Grand Prix, bl.a. Lasse Meling’s ‘Unfound’ fra i år.

Både Karl-Frederik og Ludvig var at finde blandt deltagerne på Eurovision Campen, ligesom de også tidligere på året var sammen med Carl Emil Lohmann og Anders Fredslund-Hansen i TheArrangements studie.

Så der er en god chance for, at TheArrangment igen er involveret i næste års Melodi Grand Prix?

Clara Sofie Fabricius

Clara Sofie er både sanger og sangskriver. I årets Melodi Grand Prix var hun med til at skrive ‘Holder fast i ingenting’ til Rikke Ganer-Tolsøe.

For et par uger siden delte Clara Sofie en Instagram-story, som godt kunne lede tankerne i retning af endnu en Melodi Grand Prix-deltagelse. Her var hun nemlig i studiet med Lise Cabble og en sangerinde, som de fleste kender for en helt anden disciplin end sang, nemlig bagning. Det drejer sig om Jasmin Gabay fra årets udgave af ‘Den store bagedyst’.

Jasmin Gabay på Instagram.

Efter 2. pladsen i bagedysten skrev Anders Fredslund-Hansen følgende:

“Kæmpe tillykke til den dygtige og smukke Jasmin Gabay for en flot 2. plads i Den Store Bagedyst. Hold øje med hende, hun kan mere end at bage!!”

Jasmin har også selv hintet om en kommende deltagelse i noget, hun endnu ikke kunne afsløre, flankeret af musik- og danse-emojis, og så har hun skrevet et blogindlæg om de “store ting”, der venter hende i fremtiden. I opslaget herover nævner hun også sangskriver og producer Fredrik Sonefors.

Jasmin har allerede deltaget ved Eurovision Song Contest. Det var i 2017, hvor hun sang kor for Anja Nissen i Kiev. Hun er uddannet ved Cathrine Sadolin-sangskolen og har desuden sunget kor i X Factor og i front for Le Freak.

Jasmin Gabay synger kor for Anja Nissen ved en optræden arrangeret af den danske ambassade i Kiev under Eurovision i 2017.

Kim Nowak-Zorde

Kim Nowak-Zorde er både guitarist, kapelmester og sangskriver. Han har tidligere skrevet og vundet med ’Cliché Love Song’, der blev sunget af Basim i 2014. I år var han med til at skrive Lasse Meling’s ‘Unfound’.

Kim Zovak har været kapelmester i X Factor på DR og fortsætter på TV2, så spørgsmålet er om tiden har været til at skrive musik til Melodi Grand Prix.

X Factor-deltagerne

De sidste mange år har vi stiftet bekendtskab med adskillige tidligere X Factor-deltagere, bl.a. Anna Ritsmar, Anthony, Thomas Ring, Sophia Nohr, Babou og Basim. Vores bud er, at 2019 ikke bliver nogen undtagelse. Det store spørgsmål er, om vi skal kigge blandt 2018-deltagerne eller vi skal tilbage i tiden. Programmet har kørt i 11 sæsoner, så der er mange navne at vælge imellem.

RYK bag bidraget ‘I Couldn’t Give It Up’

Tilbage i midten af november offentliggjorde RYK på sin blog nyheden om, at han har en sang med i Dansk Melodi Grand Prix 2019. Sangen har titlen ‘I Couldn’t Give It Up’ og er skrevet i samarbejde med Aidan O’Connor. RYK deltog i sidste års tyske udvælgelse med sangen ‘You and I’, mens Aidan tidligere har været med til at skrive ‘I stand’ , som sikrede Tjekkiet deres første finaleplads i Eurovision.

Nova B & Ovi Jacobsen

Vi slutter af med et rygte, som blev sat i gang i sommerferien, da den danske sangerinde Nova B delte nedenstående opslag på Facebook. Her afslørede hun, at hun var i gang med at indspille en sang med henblik på ESC 2019. Med på billedet er den dobbelte Eurovision-deltager Ovi Jacobsen (Ovi & Paula Seling, Rumænien 2010 og 2014).

Nova B’s borgerlige navn er Camilla Klitsgaard Blaga og hun er gift med en rumænsk mand. Deraf måske samarbejdet med rumænske Ovi.

Camilla figurerer også på et billede på Facebook sammen med Ovi og den tidligere, jodlende Eurovision-deltager Ilinca.

Om Eurovision-deltagelsen skal komme gennem Dansk Melodi Grand Prix eller var møntet på den rumænske udvælgelse vides dog ikke. Umiddelbart finder vi hverken Ovi eller Nova B’s i listen over artister til Selecția Națională 2019.

Hvem håber du at se i Melodi Grand Prix 2019 – Deltag i debatten på Facebook

Vi gør opmærksom på, at ovenstående udelukkende skal ses som gætteri og ikke på nogen måde er bekræftet fra hverken DR eller aristerne/sangskriverne/producerne selv.

Kilde: djbfa.dk, bt.dk, wiki, ghg.dk, Instagram

Comments are closed.