DMGP 2019: Portræt og interview med Teit Samsø – ‘Step it Up’

Foto: Michael Thygesen

Sang nr. 8: Teit Samsø – ‘Step It Up’

(Sangskrivere: Christoffer Stjerne, Lise Cabble, Nanna Larsen)

Advertisement

37-årige Teit Samsø er ligesom konkurrenten Rasmus Faartoft uddannet fra Musicalakademiet på Den Danske Scenekunstskole i Fredericia.

Han har haft en af Danmarks største Grand Prix-legender helt tæt på kroppen i hovedrollen som Tommy Seebach i musicalen ‘Seebach’, hvor han i øvrigt også spillede sammen med Rasmus Faartoft.

Derudover har vi set Teit i adskillige andre musicalroller, i blandt andet ‘Aladdin’, ‘Jukebox’ og ‘Saturday night fever’.

Til dagligt er Teit skuespiller på Fredericia Teater, hvor han senest har brilleret i rollen som sølvryg-gorillaen Kerchak i ‘Tarzan – The Musical’.

I øjeblikket har han taget 2 måneders orlov fra Fredericia Teater, hvor han ellers skulle have spillet med i den kommende forestilling “Urinetown/ Tissebyen” – for at være med i Melodi Grand Prix.

Om sangskriverne

Teit skal synge ‘Step It Up’ skrevet af Christoffer Stjerne, Lise Cabble og Nanna Larsen.

Christoffer Stjerneer et velkendt navn indenfor Melodi Grand Prix. Den danske sangskriver, producer og musiker har 2 sange med i årets Melodi Grand Prix og har tidligere bl.a. været med til at skrive ‘Rays of Sunlight’ til David Jay og ‘Nowhere’ til Valen:tine (2012).

Derudover har Christoffer skrevet til Bryan Rice, Christian Brøns, Johnny Deluxe, som alle har været med i Melodi Grand Prix.

Lise Cabble er Danmarks ukronede Grand Prix-dronning og kvinden bag udødelige klassikere som ‘Only Teardrops’ (Emmelie de Forest), ‘Fra Mols til Skagen’ (Aud Wilken) , ‘Uden Dig’ (Sanne Gottlieb), ‘New Tomorrow’ (A Friend in London) og senest ‘Starlight’ (Anna Ritsmar).

Sanger, sangskriver og guitarist Nanna Larsen har selv deltaget i Melodi Grand Prix som solist, i 2004 med sangen ‘Kys mig én gang til’, ligesom hun tidligere har udgivet flere albums, ep og singler. Hun har også deltaget i The Voice samt turneret i både Europa og USA adskillige gange. Derudover har Nanna været back up for store navne som Ivan Pedersen og Silas Holst.

Interview med Teit Samsø

Lyt til ‘Step it Up’

Mere Teit Samsø