DMGP 2019: Portræt og interview med Leeloo – ‘That Vibe’

Foto: Michael Thygesen / www.good-evening-europe.dk

Sang nr. 10: Leeloo – ‘That Vibe’

(Sangskrivere: Laurell Barker, Ludvig Hilarius Brygmann, Maria Marcus)

34-årige Pernille Leeloo, der optræder under kunstnernavnet Leeloo, har haft fuld gang i sin musikalske karriere i 20 år.

Advertisement

Leeloo er vokset op i Aabenraa og bor i dag i Gentofte med sin familie. Hun begyndte at optræde med egne sange som 13-årig og i 2008 sang hun ‘Guld værd for mig’ på soundtracket til filmen ‘Anja & Viktor – i medgang og modgang’.

Kærligheden til musikken førte hende hele vejen til USA, hvor hun også har indspillet sit debutalbum ‘I Am What You Want’, der udkom i 2010. Efterfølgende turnerede hun i store dele af USA og Europa, inden hun vendte hjem til Danmark.

I 2017 indspillede Sanne Salomonsen Leeloos sang ‘Hvor er jeg så’ til sit album ‘Baby Blue’, og Leeloo blev efterfølgende inviteret med som opvarmning på Sanne’s landsdækkende turné.

Om sangskriverne

I Melodi Grand Prix skal Leeloo lukke showet med ‘That Vibe’ skrevet af Laurell Barker, Ludvig Hilarius Brygmann og Maria Marcus.

Den Canadisk-britiske sangskriver Laurel Barker står bl.a. sidste års Schweiziske bidrag ‘Stones’, som blev fremført af ZIBBZ og Renaida’s “All The Feels” i sidste års Melodifestivalen. I år har hun også sangen “Sister” med i den tyske udvælgelse.

Ludvig Hilarius Brygmann er søn af Martin Brygmann og den ene halvdel af duoen Ultramarin, som bl.a. har hittet med ‘Hvis sandheden skal frem’. Han har skrevet materiale til sidste års Grand Prix-deltager Lasse Meling.

Maria Marcus er en succesrig svensk producer og sangskriver.

Interview med Leeloo

Lyt til ‘That Vibe’

Mere Leeloo