Alt om Danmarks prøve: Leonora nailer den med perfekt vokal og charmerende optræden

Foto: Andres Putting

Klokken 15.00 lokal tid i dag gik Leonora på scenen for første gang her i Tel Aviv til de første tekniske prøver i Expo.

Læs alt om det danske team og hvem, der går på scenen sammen med Leonora nederst i artiklen.

Advertisement

Videoklip fra prøven her


Leonora er iført de sorte bukser med seler og den hvide skjorte fra Dansk Melodi Grand Prix. På LED-bagskærmen har vi en himmel med små grafiske skyer, som senere går baggrunden over i en slags solopgang med gule roterende striber.

Den gigantiske stol udgør igen hovedelementer i showet, hvorfra Leonora synger den største del af sangen.

I forhold til den danske finale er den største forskel, at Leonora går op ad en stige for at nå stolen, ligesom der kommer til at sidde 2 personer på hver side af Leonora.

Der er en rigtig god kemi mellem Leonora og resten af det danske team, og mange smil og varme blikke, som også illustrerer sangens budskab.

Ved første gennemløb var det lidt problematisk for Leonora at træde fra stigen og komme til at sætte sig på stolen, ligesom nogle kamerashots ikke rammer helt plet.

Leonora nailer den 100% rent vokalt og giver en både varm og charmerende optræden, ligesom interaktionen med kameraet og de mange søde smil sidder lige i skabet.

En rigtig feel-good sang, som udløste en god – måske endda dagens bedste – reaktion i pressecentret og ulig de fleste andre prøver, så sad flere journalister og både vuggede og sang med.

Tilfredshed på det danske hold

Der er også tilfredshed hos Jan Lagermand Lundme:

“Jeg kan kun sige, at det gik faktisk rigtig godt! Det startede skidt, da der var meget galt med både lys og grafik og selve kameraskudene. Men det blev faktisk bedre og bedre, som prøven forløb. De var utrolig lydhøre, og tingene blev bare rettet. Nu skal vi arbejde på, at det bliver fuldstændig fantastisk, siger han og tilføjer:

“Men det vigtigste for Danmark er jo Leonora – og jeg vil bare sige, at hun shinede simpelthen fra første prøve og hele vejen igennem. Så hende kan vi virkelig, virkelig være stolte af.

Den ændring vi har lavet i nummeret, hvor både danserne og koret sidder på stolen med Leonora, det fungerer virkelig godt. Man bliver helt varm om hjertet, når man ser de 5 sidde på stolen og stråle.”

“Overordnet set synes jeg, det gik rigtig godt.

Hovedpersonen selv, Leonora, var også positiv omkring den første prøve: “Det gik rigtig godt. Vi har lavet nogle små ændringer, men det skal nok blive fint. Der er selvfølgelig lidt småting, vi skal have justeret, men overordnet set synes jeg, det gik rigtig godt, siger Leonora og tilføjer:

“Vi er jo lige ankommet i går aftes, så nu er jeg lige ved at finde mig selv tilrette hernede. Men jeg er sådan set meget tryg lige nu, for det har været en god 1. prøve.”

Det danske team

Med på scenen har Leonora 2 dansere og 3 korsangere. Danserne er Ryan Jacolbe, der tidligere har danset for bl.a. Medina og Nabiha, og Sinan Spahi, der har en fortid som danser i tv-shows som ‘X Factor’ og ‘LIVE’.

I koret får Leonora støtte af sanger og skuespiller Andrea Heick Gadeberg, der senere i år skal spille en af hovedrollerne i ‘Sanne – The Musical’. Hvis du synes efternavnet lyder bekendt, så er det nok ikke helt forkert. Andrea har nemlig lidt Grand Prix-blod i årerne som datter af Trine Gadeberg, som nemlig i Dansk Melodi Grand Prix 2000 med ‘Lykkefugl’.

Som vi tidligere har afsløret her på Good Evening Europe, så skal også Jeanette Bonde synge kor for Leonora. Jeanette Bonde har selv deltaget som solist i Dansk Melodi Grand Prix, ligesom hun 2 gange har været med som sangskriver for andre artister.

Sidste korsanger bliver Sofie Niebuhr McQueen, som til dagligt studerer på Syddansk Musikkonservatorium og blandt andet synger i jazzbandet Jazzkollektivet.