Optakt: Alt om det danske show og Leonora’s forberedelser i Tel Aviv

Foto: Michael Thygesen

Forberedelserne til Eurovision Song Contest 2019 har været i fuld gang over de sidste knap 2 uger i Expo Tel Aviv, Israel.

Den danske delegation landede i Tel Aviv sidste søndag og har siden da haft et travlt program med både prøver, interviews og øvrig promotion forud for semifinalen torsdag aften.

Advertisement

“Det gik langt over forventning”

Vi har fulgt det danske team på tæt hold, siden de første prøver mandag den 6. maj. Ligesom de 40 andre nationer i årets konkurrence har det danske team været på scenen til 2 indledende lydprøver, som fandt sted i sidste uge. I denne uge gælder det de 3 Dress Rehearsals (generalprøver), hvoraf nummer 2 udgør den såkaldte juryprøve, som finder sted dagen før semifinalen og er den, jurymedlemmerne stemmer ud fra (50%).

“Det gik langt over forventning. Der var kun nogle få ting, der skulle rettes til fra første prøve. I dag gik det bare smooth”.

Vi talte med en meget tilfreds Leonora og resten af det danske team efter den 2. lydprøve. Du kan se hele interviewet herunder, hvor du også får en introduktion til de enkelte medlemmer af det danske team:

Større end nogensinde

En vigtig del af det danske show er ligesom ved Dansk Melodi Grand Prix i Herning, den store, blå stol. Stolen, som er hele 4,6 meter høj og 2,4 meter bred, udgør den største rekvisit, som Danmark nogensinde har benyttet ved Eurovision Song Contest.
Det er dog ikke den samme stol, som blev benyttet i Herning, da det af økonomiske årsager bedre kunne betale sig at få lavet en ny her i Israel.
I forhold til Herning har vi fået 2 personer mere på stolen, så Leonora mod slutningen af sangen sidder sammen med både de 2 korsangere og de 2 dansere.

En præsentation af det danske team

Med på scenen har Leonora 2 dansere og 3 korsangere. Danserne er Ryan Jacolbe, der tidligere har danset for bl.a. Medina og Nabiha, og Sinan Spahi, der har en fortid som danser i tv-shows som ‘X Factor’ og ‘LIVE’.
I koret får Leonora støtte af sanger og skuespiller Andrea Heick Gadeberg, der senere i år skal spille en af hovedrollerne i ‘Sanne – The Musical’. Hvis du synes efternavnet lyder bekendt, så er det nok ikke helt forkert. Andrea har nemlig lidt Grand Prix-blod i årerne som datter af Trine Gadeberg, som nemlig i Dansk Melodi Grand Prix 2000 med ‘Lykkefugl’.
Som vi tidligere har afsløret her på Good Evening Europe, så skal også Jeanette Bonde synge kor for Leonora. Jeanette Bonde har selv deltaget som solist i Dansk Melodi Grand Prix, ligesom hun 2 gange har været med som sangskriver for andre artister.
Sidste korsanger er Sofie Niebuhr McQueen, som til dagligt studerer på Syddansk Musikkonservatorium og blandt andet synger i jazzbandet Jazzkollektivet.

‘Dansevise’ og Michael Jackson-cover på den danske ambassade

Udover de mange interviews med den internationale presse, så har Leonora og resten af det danske team også optrådt ved forskellige lejligheder, bl.a. ved arrangementet ‘Nordic Night’ på den officielle EuroClub for delegationer, presse og fans.

Leonora var desuden, sammen med dansk presse og en række herboende danskere, inviteret til fest hos den danske ambassadør Charlotte Slente i Tel Aviv. Her optrådte hun sammen med de 2 korsangere Andrea og Sofie og med Jeanette på klaver.

Et begejstret publikum ved det private event blev først forkælet med en akustisk version af ‘Love is Forever’, herefter den gamle, danske Eurovision-vinder ‘Dansevise’ og til sidst aftenens surprise, som bestod i en ny, smuk fortolkning af Michael Jacksons ‘Man in The Mirror’.

Meet & Greet med dansk presse og fans

Tirsdag i denne uge var det danske team en tur på stranden for at møde den danske presse og efterfølgende var der såkaldt Meet & Greet med de danske fans, som var mødt op for at støtte Leonora i Tel Aviv.

Ved eventet, som fandt sted ved Carousel i Tel Aviv, sang Leonora både ‘Love is forever’ og ‘Dansevise’.

Leonora og resten af det danske team går på scenen torsdag aften kl. 21.00 dansk tid ved semifinal 2. Du kan følge showet på DR1.