Fanø Pride inviterer for 2. gang til folkefest i mangfoldighedens tegn

Foto: Michael Thygesen / www.good-evening-europe.dk

Et overfald på en ung homoseksuel mand i Intercity-toget mod Jylland var baggrunden for Jeanett Exner’s initiativ til at gennemføre historiens første Fanø Pride. På torsdag løber den regnbuefarvede Pride-parade for anden gang igennem gaderne i Nordby.


Op imod 1200 mennesker deltog, da Fanø for aller første gang inviterede til Pride på den lille vadehavsø syd for Esbjerg i 2018. På torsdag går det løs igen med regnbueflag, Samba-dansere og ikke mindst budskaber om mangfoldighed, kærlighed og respekt for alverdens minoriteter.

Sidste år blev jo en kæmpe succes. Det var ganske overvældende, at så mange mødte op, siger initiativtager Jeanett Exner til JyskeVestjysten.

Advertisement

Jeanett Exner er “regnbuemor” til Christina, som er gift med en kvinde. To af Christina’s venner var i 2017 ofre for en hatecrime i et Intercitytog. 23-årige Simon var sammen med sin kæreste Laeth på vej til Fanø. Han gav sin kæreste et kindkys, hvilket i første omgang udløste en spytklat og senere et slag i ansigtet fra en albansk mand.

Episoden fik Jeanett til at tænke på, hvad hun selv kunne gøre som mor, ligesom tankerne også gik på, at det næste gang kunne være datteren og hendes kone, det gik udover. Jeanett hejste straks regnbueflaget i haven og brugte det efterfølgende år på forberede historiens første Fanø Pride.

Jeanett og de øvrige arrangørers bedrift blev i foråret nomineret til ‘Statement-prisen’ ved årets Axgil Awards, som ifølge Rainbow Business Danmark gives til en person, virksomhed eller organisation, som har lavet utraditionelle arrangementer, gerne med et samfundspolitisk islæt i eller for lgbt-miljøet.

Læs også: Fanø Pride nomineret ved Rainbow Awards – Axgil 2019

Vigtigt at hylde mangfoldigheden i mindre samfund

Højdepunkter fra Fanø Pride 2018 – Video: Mette Christensen / www.good-evening-europe.dk

Jeg synes, det er vigtigt, at Pride-parader ikke kun er noget, der hører til i storbyerne. Det er vigtigt, også for de mindre samfund, at markere, ja måske endnu vigtigere, for os at hylde mangfoldighed, fordi storbyerne i forvejen er vant til at rumme mange forskellige slags mennesker. Derfor er det vigtigt, at vi på Fanø viser, at vi sætter pris på mangfoldigheden, siger Jeanett Exner.

Jakob Fauerby holder åbningstale

Torsdag den 11. juli løber Fanø Pride for 2. gang af stablen med start ved havnen i Nordby. Tre talere, deriblandt Jeanett Exner selv, vil byde velkommen, hvorefter paraden går igennem Nordby med retning mod Pride-fest på Realen.

Blandt talerne er Jakob Fauerby, som til efteråret bliver den ene halvdel af Vild med Dans-historiens første mandlige dansepar. Jakob, som er uddannet skuespiller og har været med i en lang række danske film og tv-serier, har senest gjort sig bemærket som en del af satiretrioen PLATT-FORM, ligesom han har arbejdet som instruktør på diverse revyer, herunder Dragsholmrevyen.

Jakob Fauerby gik også med i paraden til Fanø Pride i 2018 – Foto: Michael Thygesen / www.good-evening-europe.dk

Program for Fanø Pride: Torsdag d. 11 juli 2019


Mødested: Ved færgen på havnen i Nordby – ALLE ER VELKOMNE 

Kl. 18.00:
– Praktisk info v/ Jeanett Exner
– Tale v/ Jakob Fauerby fra ” Vild med Dans ”
– Åbningstale v/ Niels Heinel, formand for Børne- og Kulturudvalget på Fanø

Kl. 18.20:
– Fanø Pride Parade starter (ca. 1,1 km)

Kl. 19.30:
– Ankomst til plænen ved Realen – Danserne optæder

Kl. 20.00:
– PARTY PLANET spiller på Realen – Fri entre

Kl. 02.00
– Fanø Pride Party slutter

Mere fra Fanø Pride 2018

Se galleri fra Fanø Pride 2018 her.