Nattens Dronning i nye rammer og med historisk stærkt felt

Foto: Good-evening-europe.dk / privat

Sidste år fyldte Danmarks største Drag-konkurrence ‘Nattens Dronning’ 25 år. Jubilæumsshowet blev samtidigt afslutningen på en æra, hvor den traditionsrige konkurrence siden 1994 har været afholdt i intime rammer på Magasinet i Odense og igennem alle årene med nogle af de originale stiftere på teamet.


I 2019 sker der noget helt nyt. Som vi skrev tidligere på sommeren, så har den nu 26-årige Dronning i år gennemgået et facelift. Konkurrencen har fået vokseværk og flytter til den store sal i Odenses nye musik-, teater- og konferencehus, ODEON, ligesom der i år står en ny bestyrelse bag afviklingen.

Læs også: Nattens Dronning 2019 får facelift: Ny vært, nyt venue og flere deltagere

Kendisser, erfarne kræfter og nye stjerneskud

Konkurrencen har da også trukket et historisk stærkt felt til start. Hele 10* drags er klar til at dyste om titlen som ‘Nattens Dronning’ 2019, deriblandt vel nok én af Danmarks bedst kendte og elskede drags, ‘den høje kælling’ a.k.a. Miss OTB.

Miss OTB, som selv vandt Nattens Dronning i 2001 og 2002, kommer til at dyste mod flere tidligere vindere af konkurrencen, herunder Foxxy Femme, Helena Heavensky og Roxy Thyrune.

Til at udfordre titel-indehaverne står en række erfarne kræfter og nye stjerneskud, som er klar til at give kamp til stregen, bl.a. vinder af den nye Drag-konkurrence ‘Showgirl of The Year’, Sascha Holiday og sidste års 2. plads i Nattens Dronning, Karli Kuff.

Du kan læse en præsentation af alle de konkurrerende queens nederst i artiklen.

Showet finder sted lørdag den 12. oktober kl. 20.00 i Odeon i Odense.

* Efter den oprindelige deltager-annoncering, er der sket en række ændringer. Ficx Mephiesto måtte trække sig pga. en skade, Belle Blurr deltager i den hollandske version af The Voice, ligesom Jaxie, Betty Bitchlap og Annie Rection er udgået af konkurrencen. Det har givet plads til Di Di Cancerella og Helena Heavensky, ligesom Ficx Mephiesto igen meldt klar igen af lægen. Dermed lander deltagerantallet på 10.

Kendte navne i dommerpanel og værtsrolle

Til at guide deltagere og publikum gennem showet har Nattens Dronning fået fat i den kendte Burlesque-queen Tinus. Tinus er pt. aktuel i Kanal 5-programmet “All Together Now” og tonede også tidligere på året frem på tv-skærmen, da hun var en del af Humørekspressens show i Melodi Grand Prix 2019.

Tinus ved Drag Night 2018 under Copenhagen Pride – Foto: Michael Thygesen / GEE

Til at kåre vinderen har Nattens Dronning fået sammensat et stærkt dommerpanel bestående af en række kendte personligheder:

  • Sangerinde – Sanne Salomonsen.
  • Reality-stjerne og iværksætter – Linse Kessler.
  • Sangerinde og skuespiller – Pernille Højmark.
  • Designer – Nicholas Nybro.
  • TV-vært og skuespiller – Joakim Ingversen.
  • Tidligere værtinde samt grundlægger af Nattens Dronning – Polly (Poul Sylvestersen).

I år er det som noget nyt dommerpanelet, der kårer Nattens Dronning. Vinderen modtager ikke blot en check på 20.000 kr. men vinder også et specielt diadem samt en statuette designet af den anerkendte designer Jens Galschiøt.

Derudover vil der blive kåret en publikumsdarling – en pris der udelukkende beror på publikums stemmer – samt traditionen tro en 2. og 3. plads samt en designpris.

Musikalsk er der bestemt også noget at se frem til. Grand Prix-fans vil helt sikkert se frem til at gensyn med X Factor UK- og Melodi Grand Prix-deltager, The living Doll, Sada Vidoo. Endvidere er der comeback til Lizzie, som i 2007 havde et kæmpehit i Danmark med ‘Ramt i Natten’.

Deltagerne i Nattens Dronning 2019

[Brug pilene øverst til højere til at bladre mellem deltagerne]

1. Miss OTB

Miss OTB optræder ved Drag Night – Foto: Michael Thygesen/GEE

Med mere end 20 års erfaring, er Miss OTB, One Tall Bitch, uden tvivl den mest erfarne deltager i årets konkurrence. Hun debuterede i Nattens Dronning i 1997 og har sammenlagt deltaget hele 7 gange (1997, 1998, 2000, 2001, 2002, 2003, 2013), og både sejret, vundet 2. og 3. pladser samt designprisen.

Derudover har Miss OTB 2 gange optrådt som dommer i Nattens Dronning, senest i 2017.

Miss OTB fik sit folkelige gennembrud i programmet ‘Scenen er din’ i 2005. Hun har også optrådt i Talent, TV3-programmet ‘Gudskelov du kom’, i to Barbara Moleko-musikvideoer, i TV-reklamer, drag-konkurrencen Frøken Verden samt adskillige gange ved Copenhagen Pride siden 1998.

Vis dette opslag på Instagram

Tænk det er kun en uge siden der var #maspalomasgaypride #2019 Årr hvor jeg savner det elsker #grancanaria 🙏🏽❤️🌈👠👠#lovemyjob #dragqueen #dragcon #otb #rpdr #missotb #livingthedream 💜😍#marvel #poisenivy #joker #gaypride

Et opslag delt af Michael Engel (@missotb) den

2. Foxxy Femme

Foxxy Femme optræder ved Drag Night – Foto: Michael Thygesen / GEE

Foxxy Femme er en temmelig erfaren drag! Hun startede med at optræde på klubber i Shanghai tilbage i 2012 og i Danmark er hun bl.a. kendt fra Drag Night ved Copenhagen Pride og Draghouse.

I 2015 løb hun med titlen som Nattens Dronning og vandt GOA Award i Århus.

Herefter rykkede hun til Cape Town og har ikke optrådt så meget siden da.

Foxxy Femme har en lang karriere bag sig som professionel danser, og har danset for navne som Christina Aguilera, The Black Eyed Peas, Adam Lambert, Backstreet Boys m.fl.

Vis dette opslag på Instagram

#tak @copenhagenpride for a fantastic weekend! #cphpride #foxxyfemme

Et opslag delt af Foxxy Femme (@foxxy_femme) den

3. Roxy Thyrune

Roxy Thyrune optræder ved Drag Night – Foto: Michael Thygesen / GEE

Roxy Thyrune har været drag siden 2013 og en del af Draghouse siden begyndelsen. I 2016 vandt hun Nattens Dronning og har efterfølgende gæsteoptrådt i henholdsvis 2017 og 2018. Derudover kan hun ofte opleves til Drag Night ved Copenhagen Pride samt andre drag-relaterede events.

Hun går meget op i at lave flotte kostumer og betragter sig selv som en Comedy Queen, der elsker at sætte et sjovt nummer sammen.

Vis dette opslag på Instagram

Another day at work 😍 #ILoveMyNewMakeupPalette #MorpheMakeup

Et opslag delt af Roxy 💗 (@roxy_thyrune) den

4. Harley Queen

Harley Queen optræder ved Fanø Pride 2019 – Foto: Mette Christensen / GEE

Harley Queen fik sin scenedebut som drag for for 5 år siden i Tel Aviv og har sidenhen optrådt i både Skotland, England, Sverige, Norge, til World OutGames i Miami og ikke mindst i Danmark.

Hun deltog Nattens Dronning i 2017 og har de sidste mange år været fast inventar ved Copenhagen Pride, ligesom hun er en del af Draghouse.

Tidligere i år var Harley Queen en af hovedpersonerne i TV2 Zulu’s dokumentar “En fabulous familie” sammen med Didi Cancerella og Annemette Vedel Augustesen (drag king Bjarno).

Derudover har Harley Queen sit eget online madprogram ”Hvem, Hvad, Mad” sammen med Didi Cancerella, står bag  “Drag My…” på natklubben Gay Copenhagen og optræder på klubber rundt omkring i Danmark.

Hun har desuden deltaget i “Danmark har Talent”, medvirket i Paw & Lina musikvideoen til ‘JKGLDOM‘ og varmet op for Mendoza på Roskilde Festival.

View this post on Instagram

So this look happened yesterday! Feeling the virginity! 😇😈

A post shared by Harley Queen (@theonly_harleyqueen) on

5. Karli Kuff

Karli Kuff optræder ved Nattens Dronning 2018 – Foto: Michael Thygesen / GEE

Karli Kuff er en del af Draghouse og debuterede sidste år ved såvel Copenhagen Pride’s Drag Night som ved Nattens Dronning 2018, hvor hun tog en flot 2. Plads.

Hun betegner sig selv som Copenhagens “Dancing Diva” og har attitude, selvsikkerhed og store armbevægelser!

Vis dette opslag på Instagram

HAVE YOU EVER MET SOMEONE WHO GAVE YOU DEPRESSION? I LOOK SO GOOD I MAKE PEOPLE HATE THEMSELVES 🤡 THANK YOU @good.evening.europe FOR THIS GREAT SHOT OF ME 💖 #queenofthenight #dragqueen #dragqueensofinstagram #dragqueenshow #lgbt #beyondgrateful #corset #rpdr #rupaulsdragrace #supportlocaldrag #servingfish #tranformation #bodyqueen #gay #prideeveryday #newhair #motivation #makeupaddict #makeuptransformation #performance #art #performanceartist

Et opslag delt af KARLI KUFF (@karlikuff) den

6. Helena Heavensky

Helena Heavensky optræder ved Drag Night – Foto: Mette Christensen / GEE

Helena Heavensky er en erfaren drag med 8 år på bagen. Udover at vinde Nattens Dronning i både 2014 og 2017, har hun optrådt til Drag Night under Copenhagen Pride samt deltaget i diverse konkurrencer og shows rundt omkring i Danmark.

Senest kunne man opleve Helena i ‘Showgirl of the Year 2019’ i Aarhus, hvor hun både var en del af dommerpanelet og gav en gæsteoptræden.

I foråret var hun en del af en semiprofessionel opsætning af ‘Burlesque – inspired by Alice in Wonderland’ i Fredericia, hvor hun lavede forskellige kabaret- og dansenumre.

Vis dette opslag på Instagram

Helena Heavensky – look alike @barbrastreisand 💃🏻❤️ the queen’s Oscar outfit! #helenaheavensky #dragqueen #queenofthenight #dragperformeeDenmark #WhoRunTheWorld #Drag4days foto by @fotografolemortensen outfit by #AnnaogLotte❤️ Wig by me…

Et opslag delt af Michael Skytte Nielsen (@michaelskytte) den

7. Di Di Cancerella

Di Di Cancerella optræder ved Drag Night 2015 under Copenhagen Pride | Foto: Michael Thygesen / GEE

Di Di Cancerella startede som drag i 2015. Hun har været en fast del af Drag Night under Copenhagen Pride og har optrådt ved adskillige shows på Draghouse Copenhagen.

Sammen med Harley Queen har Di Di optrådt som værtinde ved “Drag My….” på GAY Copenhagen samt “Off The Richter” på spillestedet Richter i Gladsaxe. Derudover driver de sammen online madprogrammet ”Hvem, Hvad, Mad”.

Tidligere på året blev Di Di landskendt som en del af serien ‘En Fabulous Familie’, hvor man følger bl.a. hende og Harley Queen i deres hverdag.

Di Di er altid garant for et stærkt show og budskab. I 2017 gav hun f.eks. os alle våde øjne, da hun til tonerne af Christina Ricci’s “Human” smed tøjet, hældte en iskold spand vand udover sig og på meget symbolsk vis forsøgte at vaske alle de skældsord af kroppen, som hun har været udsat for i tidens løb. Se hele showet herunder.

View this post on Instagram

ER I KLAAAAAAR?!?! @tv2zulu mandag den 18. Marts!! #enfabulousfamilie #fuckedupfamilies #dragqueen #tvserie #premiere #zulu #tv2 #følgmed #youareinforatreat #lgbt #gay #trans #ally #houseofgta #loveislove

A post shared by Di Di Cancerella (@di_di_cancerella) on

8. Ficx Mephiesto

Ficx Mephiesto optræder ved ‘Showgirl of the Year’ i år | Foto: Michael Thygesen / GEE

Ficx Mephiesto er en forholdsvis ny queen. Hun har tidligere optrådt til mindre events, men var i år blandt deltagerne i Århus’ nye drag-konkurrence ‘Show Girl of The Year’.

Hun beskriver sig selv som omsorgsfuld, men stædig, og anarkistisk af sind. Hun går meget op i at levere en rigtig god koreografi og have god kontakt til publikum.

Ficx udgik tidligere i år af Nattens Dronning grundet en skade, men er blevet klar og indtræder igen i årets show.

View this post on Instagram

🌈💄💃🏼🔥 @nattensdronning.dk #gaystagram #gayteen #gaytwink #gayjock #gaydude #gaycute #gayhot #lgtb #gaybear #gaystud #calvinklein #gaykiss #boys #men #beardgang #beardedmen #beardedgay #freshtrim #haircut #mensstyle #mensfashion #woollyjumper #peace #nosering #eyebrowsonfleek #eyebrows #strikeapose #badboysofinsta #instadaily #live

A post shared by Ficx Mephiésto (@ficxmephiestoofficial) on

9. Sascha Holiday

Sascha Holiday optræder ved Showgirl of The Year 2019 – Foto: Michael Thygesen / GEE

Sascha Holiday er en med sine 210 cm, kæmpe hår og store hofter en af konkurrencens synlige piger og betegner sig selv som definitionen på en Drag Queen. Hun er forholdsvis ny i gamet, og havde sin debut under en månedlig Bingo aften på Generator Hostel tilbage i 2017.

Herefter deltog hun i Draghouse-eventet ’Fresh Meat’, hvor der blev dystet om at blive en del af ensemblet. Hun vandt dog ikke, men blev alligevel udvalgt til at blive en del af Draghouse-teamet.

Sascha var også blandt de optrædende ved årets Drag Night under Copenhagen Pride.

Herudover har hun optrådt på Gay Copenhagen, hvor hun er fast månedlig bingovært samt til firma – og privatarrangementer.

Tidligere på året vandt hun Århus’ nye drag konkurrence ‘Showgirl of the Year’.

Sascha Holiday er altid fuld af rhinsten og garanterer et stort, dristigt og flot show!


Vis dette opslag på Instagram

Just relaxing at my castle 😂😂😂 . . . . . . #drag #dragqueen #draghouse #dragmakeup #makeup #instamakeup #hair #instahair #pride #amazing #funny #beautiful #selfie #lgbt #instagay #gay #daddy #instagram #bingo #dragbingo #rpdr @supportlocaldrag #localqueens #rpdrvideos #supportlocaldrag

Et opslag delt af @ sascha_holiday den

10. Rebelicious

Rebelicious, Foto: privat (Facebook)

Rebelicious er også en af de nyere drags i konkurrencen. Oprindeligt er hun fra Belgien, men er nu bosiddende i København og har lavet drag siden maj 2017. Hun startede, fordi hun følte, at der skulle gøres op med den traditionelle opfattelse af, hvad drag er.

Rebelicious har optrådt flere forskellige steder bl.a. til Draghouse-eventet HalloQween i oktober sidste år, på Gay Copenhagen, under Stockholm Pride samt i Odense og Malmø.

Hun synes, at drag er en fantastisk måde at få afløb på, fortælle historier og ”tale” om ting. Hun betegner sin drag som en smule politisk – forstået på den måde at hun gerne vil dele mere end blot underholdning. Hun elsker desuden at inkludere special effects makeup og ‘karakter-kreationer’ i sin drag.

11. Årets 10 deltagere

Comments are closed.