Mens vi venter: Melodi Grand Prix 2020 hints og gæt

DMGP Logo 2020

Mens vi venter på den officielle afsløring af deltagerne i Melodi Grand Prix 2020, som ifølge DR’s tidligere oplysninger skulle være lige på trapperne, så har vi her på Good Evening Europe leget detektiver og gravet lidt i diverse #SoMe-opdateringer for at finde hints.


Dansk Melodi Grand Prix afholdes i Royal Arena lørdag den 7. marts 2020 kl. 20.00. Mens vi venter på officiel information fra DR, har vi i denne artikel samlet op på den den information, der allerede nu er tilgængelig og gravet dybt på de sociale medier for at finde opdateringer, der kan give hints om mulige Melodi Grand Prix 2020-deltagere, sangskrivere eller generel info om årets udvælgelse.

Advertisement

Køb billetter til Dansk Melodi Grand Prix 2020 her

Officiel information fra DR

  • Musikalske kræfter fra P4’s ni distrikter udvælger i alt ni sange blandt alle indsendte bidrag
  • P4-lytterne skal i løbet af januar stemme 3* sange videre til selve tv-showet
  • De 3 lyttervalgte samt 7 yderligere finalesange bliver tilgængelige på streamingtjenester og til afspilning i radioen i januar
  • Et større samarbejde med det danske musikmiljø
  • Den musikalske bredde bliver et fokusområde

Dertil kommer, at Gustav Lützhøft er ansat som ny ledende redaktionschef i DR med ansvar for Kultur & samfund, som består af 3 afdelinger, der hver især producerer både radio, store events og TV, herunder Melodi Grand Prix.

Opdateret 17.01.2020: Ifølge en pressemeddelelse fra HAVE/DR, så kommer der 5 sange videre fra P4-semifinalen. Vores bud er, at de 2 sidste sange fra P4-semifinalen ikke vælges af P4-lytterne.

De regionale P4-Juryer

DR har i år valgt at opdele Dansk Melodi Grand Prix i 2 dele. Finalen i Royal Arena og en P4-afstemning, hvor DR har ladet det værre op til en række regionale jurymedlemmer at udvælge sangene.

Der er ikke kommet nogen officiel nyhed fra DR, der sætter navn på de jurymedlemmer, som skal vælge sangene til P4’s “semifinale”. Men en søgning på de sociale medier og Google har imidlertid afsløret information både vedrørende formatet og sat navne på nogle af de involverede. Vi har ligeledes kontaktet de enkelte P4-regioner med henblik på at få oplyst navnene på jurymedlemmerne.

Ifølge vores information deltager 9 sange i P4-“semifinalen”. De 9 sange skal angiveligt repræsentere hver sin region.

Hver P4-region sit eget jurymedlem, som i en gruppe med med jurymedlemmer fra 2 andre regioner skal være med til at udvælge 3 sange. Det vil sige, at 3 jurygrupper hver vælger 3 sange, i alt 9 sange til P4-semifinalen. Det er vores gæt, at de 9 udvalgte sange skal repræsentere hver sin region.

Ifølge et opslag fra Bryan Rice nævnes det, at man i jurygruppen har fastlagt en top 11. Vores gæt er, at gruppen har haft til opgave at finde 1 sang fra hver del af regionsgruppen og de sidste 8 sange i top 11 blandt alle indsendte sange. En mulighed er, at juryen som en samlet enhed besætter de 2 ekstra pladser i finalen. Men denne teori er ikke bekræftet.

Vi kender pt. kun en jurygruppe ved navn. Den består af DR Sjælland (Bryan Rice), DR Bornholm (James Benedict Thomas) og DR Hovedstaden (Jonas Petersen).

De øvrige grupper består af hhv. DR Østjylland, DR Midt/Vest og DR Nordjylland samt DR Syd- og Esbjerg, DR Trekanten og Fyn.

Bornholm

De regionale jurymedlemmer

Gruppe: DR Bornholm, DR Sjælland og DR Hovedstaden

Bornholm

I spidsen for Bornholms jagt på den gode sang står Anne Brusvang fra DR Bornholm, som jf. en pressemeddelelse vil få hjælp af en lokal musikekspert.

Det bliver James Benedict Thomas, som sidste år på sin Facebook-profil oplyste, at han skulle vælge 3 sange ud af over 600 til Melodi Grand Prix 2020. James bor ifølge Facebook på Bornholm, og vi har fået bekræftet af P4-Bornholm, at han er det lokale jurymedlem.

James er en walisisk sanger, sangskriver og producer, som har boet i Danmark det meste af sit liv. Han har bl.a. været involveret i store internationale artister som Cher og Beth Hart samt nationale artister som Big Fat Snake, Marina Montell, Gulddreng og Hanne Boel.
Selv er han bl.a. kendt for sange som ‘We can do better’ og ‘New York summer song’.

Sjælland

Brian Rice har på sin Instagram-profil oplyst, at han er blandt de 9 regionale juryer, som skal hjælpe med at finde sangene til P4’s radioudvælgelse. Det er sangskriverforeningen DPA, som har valgt Bryan og han er jury for region Sjælland.

Udover at være manden bag kæmpehittet ‘No Promises’ fra tv-serien Nynne, er Bryan Rice også et yderst velkendt ansigt i Melodi Grand Prix. I 2010 sang han ‘Breathing’ og i 2014 ‘I choose you’. Derudover har han været med til at skrive ‘Underneath My Skin’ til Christina Undhjem, ‘Beautiful to me’ til Albin og ‘Rays of Sunlight’ til David Jay.

Vis dette opslag på Instagram

I have been given the great task by @dpa_musik to be one of 9 regional jury persons who will help choose the 3 songs that Danish P4 radio will send to the Danish preselection for #Eurovision 🙏🏻🥰 Today, I was on air at @p4sjaelland – my region – talking about ‘the good song’☺️👌🏼 Listeners gave me good advice on how to choose with words such as ‘recognizable’, ‘love song’, ‘60ies sound’ etc. What’s your advice? What does a good song contain? #music #newmusic #musicbiz #fanmail #musiclover #musician #musiclovers #popmusic #popmusik #popmusician #musiclife #musiclove #musicislife #musiciansofinstagram #musicians #musicianslifestyle #songwriterlife #pop #vocals #singer #singersongwriter #bryanrice #nopromises #dmgp2020 #danskmelodigrandprix

Et opslag delt af Bryan Rice (@bryanricemusic) den

Hovedstadsområdet

I et opslag fra Bryan Rice er det oplyst, at Jonas Petersen fra gruppen Hymns from Nineveh er en del den regionale jury – sammen med Rice og James Benedict Thomas. Jonas, som har base i København, repræsenterer angiveligt hovedstadsområdet.

Hymns from Nineveh er et dansk soloprojekt med guitarist og sanger Jonas Petersen, der tager sit udgangspunkt i folk, og bl.a. er kendt for hittet ‘A kid on the Beach’ .

Vis dette opslag på Instagram

Just had an amazing #FaceTime session with my fellow regional jury’s for the #dmgp20 Jonas and James 😀👍👏 We’ve talked all the material through and found our top 11 despite a few differences in opinions 😁👌🏼🤷🏼‍♂️ Compromise is key 🔑🙏🏻 I feel uplifted and positive that we’ve done our best to ensure a good and broad range of songs for the danish #eurovision preselection 👍😍 @dpa_musik #dmgp20 @jamesbthomas #jonaspedersen #voressang @p4sjaelland

Et opslag delt af Bryan Rice (@bryanricemusic) den

Gruppe: DR Nordjylland, DR Østjylland og DR Trekanten

Nordjylland

Heidi Trillingsgaard står for udvælgelsen i P4 Nordjyllands sendeområde og vil få hjælp af en lokal musikekspert. Vi afventer information om, hvem der er jurymedlemmet i region Nordjylland.

Østjylland

P4 Østjylland har oplyst, at det bliver sangerinden Julie Berthelsen, som er det lokale jurymedlem i regionen.

Julie blev kendt i programmet Popstars tilbage i 2002, hvor hun sluttede på 2. pladsen efter Jon. Hun har en lang karriere bag sig samt adskillige studiealbums og singler. Sidste år deltog Julie sammen med veninden Nina i Dansk Melodi Grand Prix og sluttede på 2. pladsen med ‘League of Light’.

Trekantsområdet

Peter Ebberfelt står i spidsen for trekantsområdet. Ifølge Fredericiaavisen.dk vil Peter få hjælp af en lokal musikekspert i jagten på et godt bud på en vindersang i Dansk Melodi Grand Prix 2020. Vi har fra P4 Trekanten fået bekræftet, at Søren Krogh fra Vejle er det lokale jurymedlem.

Musiker og sangskriver Søren Krogh er født i Hjørring men pt. bosat i Vejle. Han har turneret landet tyndt i mere end 20 år og udgivet adskillige albums, bl.a. lavet en cd med nyindspilninger af Jeppe Aakjærs sange og digte. I 2013 vandt han en Danish Music Folk award.

Gruppe: DR Fyn, DR Midt- og Vestjylland og DR Syd- og Esbjerg

Fyn

P4 Fyn har oplyst, at Sebastian Lind er jury i dette sendeområde. Sebastian er en 31-årig dansk singer-songwriter, som udgav sin første single “Stop These Feet” i 2011 og bl.a. har turneret med Mads Langer.
Han er på vej med et nyt album i 2020 og tager på miniturné til foråret.

Syd- og Esbjerg

Vi venter på, at regionen undersøger og vender tilbage med svar.

Midt- og Vestjylland

Denne P4-region har desværre ikke været i stand til at besvare spørgsmålet vedr. Jury.


The Usual Suspects og sangskrivercamps

Anders Fredslund-Hansen

Jagten på årets Melodi Grand Prix-deltagere starter ved Anders Fredslund-Hansen, grundlægger og kreativ direktør hos The Arrangement. Anders har været involveret i over 50 bidrag til Melodi Grand over de seneste 14 år. Sidste år var Anders publisher på fire sange i Dansk Melodi Grand Prix, bl.a. årets vindersang ‘Love is Forever’ skrevet af Lise Cabble, Emil Lei og Melanie Wehbe, samt en sang i både den engelske og svenske udvælgelse.

The Arrangement er et dansk musikforlag, pladeselskab, management mm., som ifølge deres hjemmeside består af Anders Fredslund-Hansen, som er kreativ direktør, Emil Lei som er studieejer, producer og sangskriver og Rasmus Søgren som er producer og sangskriver.

Som arrangør af Eurovision Camp og med mange tidligere DMGP-bidrag på CV’et, så vil en stor del af vores research naturligt tage udgangspunkt i teamet omkring The Arrangement.

Den internationale Eurovision Camp

The Arrangement og DJBFA stod igen i 2019 bag den såkaldte Eurovision Camp i Palma Studios på Mallorca. Campen var under ledelse af Anders Fredslund-Hansen og der blev både skrevet til Dansk Melodi Grand Prix og til Eurovision.

På campen, som løb af stablen fra 10.-16. juni 2019 var der jf. invitationen bl.a. “seks inviterede internationale sangskrivere med stor succes i Eurovision, herunder flere der har skrevet Eurovison-vindersange”.
Der er bl.a. tale om Thomas Gson, som var med til at skrive ‘Euphoria’ til Loreen og Linnea Deb, som var med til at skrive ‘Heroes’ til Måns.

https://www.facebook.com/thearrangementmusic/photos/p.2092410551052220/2092410551052220/?type=1&theater
https://www.facebook.com/djbfa/videos/339857626688771/

På campen deltog en lang række kendte navne, herunder Lise Cabble, Jeanette Bonde, Albin Ljungqvist, Karl-Frederik Hilarius Reichhardt og Marcus Winther-John, som alle tidligere har været involveret i Dansk Melodi Grand Prix samt Linnea Deb, Laurell Barker, Maria Broberg, Melanie Wehbe, Thomas Gson, Jimmy Jansson, Fredrik Sonefors bl.a. kendt fra Melodifestivalen.

Vi kender allerede til et samarbejde, som har båret frugt i Eurovision-sammenhæng. Marcus Winther-John & Karl Frederik Reichhardt har sammen med svenske Jimmy Jansson fået sangen ‘Take a Chance’, som skal synges af Eurovision-deltager Robin Bengtsson, med i Melodifestivalen 2020,

En håndfuld af de danske deltagere på campen er både sangskrivere og sangere og det er dermed ikke umuligt, at der på campen deltog en Melodi Grand Prix 2020-artist. Det kunne f.eks. være:

  • Pil – sanger/sangskriver, der skriver nordisk melankolsk pop og R&B
  • Søren Schiødt – ung sanger/sangskriver
  • Jeanette Bonde – Sanger/sangskriver og tidligere solist i Melodi Grand Prix (Hurricane, 2017). Vi ser det dog som mere sandsynligt, at Jeanette ligesom i 2018 og 2019 er med som sangskriver.
  • Albin Ljungqvist – svensk sanger/sangskriver bosiddende i København. Har deltaget 2 gange som solist i Melodi grand Prix (Beautiful to me, 2013 og Music for the Road, 2018). Vi ser det dog som mere sandsynligt, at Albin er med som sangskriver.
Søren Schiødt på Instagram.

Udover The Arrangements Eurovision-camp på Mallorca, så har der også været andre camps, bl.a. Cosmos Music og WiiBii Music‘s “Eurovision-Mello-camp”, der blev afholdt i Stockholm i august. Campen havde blandt andre deltagelse af Emmelie de Forest, Emil Lei og Lise Cabble, ligesom svenske Jonas Gladnikoff, der også har haft et par sange med i dansk Melodi Grand Prix, var med.

På Facebook kan man bl.a. se billeder* af Lise Cabble og Emil Lei i studiet med Jonas Gladnikoff og Linnea Deb.

Idet sangtitler og sangskrivere, som dyster i årets Melodifestivalen allerede er offentliggjort, og der her kun deltager et bidrag med dansk islæt, ‘Take a Chance’ som er blevet til på The Arrangements Eurovisioncamp, kunne man forestille sig, at sange skrevet på denne camp kan være sendt ind til andre landes udvælgelse, f.eks. til Dansk Melodi Grand Prix.

Et samarbejde mellem Lise Cabble, Emil Lei, Jonas Gladnikoff og Linnea Deb kunne være et sandt dream team i DMGP.

Lise Cabble og Emil Lei* ses også sammen med Edgars Kreilis, som har deltaget i Supernova, ligesom Emmelie de Forest ses i studiet med den hollandske producer Roulsen og Monika Marija, som deltager i årets litauiske udvælgelse

*billeder fra privat profil, som desværre ikke kan bringes i artiklen her

Vis dette opslag på Instagram

What a great songwriting camp last week with @cosmosmusic and @wiibiimusic in stockholm. Thank you for inviting me! . . . . . . . . . . #cosmoswiibiicamp #wiibiicosmoscamp #bestforlastcamp #songwriting #songwriter #songwritincamp #cosmos #cosmosmusic #wiibii #wiibiimusic #publisher #music #musicproducer #producer #studio

Et opslag delt af Tom Oehler (@tomoehler_com) den

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Mats Tärnfors (@matstarnfors) den

Potentielle artister

Anders Hornshøj, kendt som vinder af Dansk Pop Talent 2016 på DK4 med sin sang “Blændet af et lys”, har i en artikel i Herning Folkeblad afsløret, at han har sendt 3 sange ind til Dansk Melodi Grand Prix 2020.
Lidt research på Facebook bestyrker “mistanken”, idet Anders’ venneliste bl.a. indeholder Lise Cabble, Jeanette Bonde og The Arrangement-bossen Anders Fredslund-Hansen. Der er dog ingen officiel bekræftelse på, at én af hans sange reelt er kommet med i Melodi Grand Prix 2020.

Anders delte før jul en video, hvor han sammen med Jasmin Rose synger 90’er julesangen ‘Let love be Love’. Bedømt udfra Jasmins venneliste, som både indeholder Lise Cabble og Anders Fredslund-Hansen, så kunne Jasmin også være et forsigtigt gæt på en artist i Melodi Grand Prix 2020.

Jasmin er født i London men opvokset i Danmark. Hun har bl.a. studeret på London School of Musical Theatre og på Royal Academy of Music i Aalborg. Jasmin arbejder pt. sammen med den verdenskendte beatboxer RoxorLoops.

Vis dette opslag på Instagram

Hi Everyone, here’s our newest video “I Don’t Care” by @teddysphotos and @justinbieber. It’s 100% just our two voices doing all the music. You can watch the full song if you head on over to @roxorloops. We hope you enjoy it, and if you do please like and leave a comment, that would make us so happy 😊 Thanks for watching! 💗🦄

Et opslag delt af JASMIN ROSE | SINGER (@2bjasminrose) den


Tanne og Benny blev i starten af januar tagget af The Arrangement-boss Anders Fredslund-Hansen under titlen “Mixing Ben & Tan” i The Arrangement’s studie. Opslaget er bl.a. liket af Eurovision-veteran Lise Cabble.

Man kan evt. se opslaget i sammenhæng med Anders’ Facebook-efterlysning efter et dansk act, der minder om Smith & Thell tilbage i november måder. Får vi mon Tanne & Benny at se som duo i DMGP 2020?

Tanne Amanda Balcells udgjorde en fjerdedel af den sammensatte pigekvartet ’Echo’, som sluttede på en 4. plads i sidste års X Factor. Tanne er datter af en spansk far og spansk/dansk mor.

Benny (eller Benjamin) Rosenbohm er født i Berlin men bosat i København. Ligesom Tanne Amanda deltog han i sidste års X Factor, hvor han sluttede på 2. pladsen efter Kristian Kjærlund.

Hverken Tanne eller Benny har selv skrevet om samarbejdet med The Arrangement, hvorfor det godt kunne være en hemmelighed, der skal bevares.


Sangerinden Maja Barløse, som går under navnet Fjer, kunne også være et forsigtigt gæt på en artist i Dansk Melodi Grand Prix 2020. Vores gæt bunder udelukkende i venne- og følgerliste på de sociale medier, som tæller flere personer fra sangskrivercampen 2019, bl.a. Rasmus Søegren fra The Arrangement og et billede sammen med Marcus Winther-John.

#sangerinde

Vi ved, at DR tidligere har fundet artister ved en simpel Instagram-søgning på ordet ‘sangerinde’. Vi har gjort det samme og samlet navnene på nogle af profiler, som udfra deres følerliste og updates, virker mest interessante:

Vis dette opslag på Instagram

Happy New Year everyone 🎆 I’m working with really talented people I met through the @dpa_musik community and I’m so grateful for a meaningful membership. My next single will be ready for release in the beginning of 2020. ❤🙏🏻 Thanks for the love. 📸 @boranum has been working his magic

Et opslag delt af 𝕒𝕚𝕤𝕝𝕖 (@aisle_aisle) den

Aisle’s private Facebook-profil
Vis dette opslag på Instagram

Cover Torsdag it is!❤️ Jeg kan ikke huske, hvem der ønskede denne sang, men jeg kan huske at jeg har sunget den til en vielse en gang!❤️🙏🏻 #sayyouwontletgo#singing#live#original#cover#song#covers#music#jamesarthur#dokstudio#covertorsdag#aalborg#bryllupssanger#sangeridanmark#dansk#sangerinde @jamesarthur23 📸 @lbsandkamm @dokstudios

Et opslag delt af Mai Skytte (@maiskytte) den

Vis dette opslag på Instagram

På lørdag kl. 12:15 på P5 sendes et interview lavet af Peter Sten om mig og min musik, hvor også flere af mine sange bliver spillet på kanalen 😁 Jeg håber, I kunne have lyst til at lytte med 😁🎶🎤🎧 * * * * #Dr #drp5 #petersten #p5 #musik #ISSEmusic #Sangerinde #Singer #songwriter #sangskriver #Music #radio

Et opslag delt af Isse (@issejacobs) den

Vis dette opslag på Instagram

Så går det løs! Ny single er parat og forberedelser med nye seje samarbejdspartnere er igang! 2020 jeg glæder mig! Tak for Foto: @chris1million og @merlemejlby #glmusic #prfriendly #MOZAÍK #danskmusik #popmusik #nordiskpop #upcomming #release #artist #danskartist #sanger #danishsinger #nordicpop #mozaikmedia @friendlypr @glmusicdk

Et opslag delt af MOZAÍK (@thisismozaik) den

Øvrige

Mads Enggaard, bidrags producer for DMGP 2018 og 2019, spurgte tilbage i november sine følgere om hjælp til at finde en dansk, mandlig sanger, “der synger lidt lissom Robin Thicke”. I opslaget blev bl.a. Nick Jones kendt fra DR-programmet LIVE foreslået.
Bedømt udfra Nick’s venneliste på Facebook, så kunne han også være et forsigtigt bud på en DMGP-artist – også set i den sammenhæng, at han allerede har en fortid i en DR-produktion.


Rec-Music er et lille studie beliggende i Fredericia. Via 2 opslag i oktober annonceres det, at studiet står bag en sang, som er sendt ind til Melodi Grand Prix 2020. Der er imidlertid ingen info om artisten.


RYK bag bidraget ‘I Couldn’t Give It Up’

Tilbage i midten af november 2018 offentliggjorde RYK på sin blog nyheden om, at han har en sang med i Dansk Melodi Grand Prix 2019. Sangen havde titlen ‘I Couldn’t Give It Up’ og var skrevet i samarbejde med Aidan O’Connor. RYK deltog i den tyske udvælgelse i 2018 med sangen ‘You and I’, mens Aidan tidligere har været med til at skrive ‘I stand’, som sikrede Tjekkiet deres første finaleplads i Eurovision.

Opslaget blev senere slettet og RYK havde ingen sang med i DMGP 2019. Et gæt kunne være, at en artist har trukket sig – og sangen/artisten måske får chancen i 2020 i stedet for?


Vi fortsætter vores research og opdaterer artiklen løbende. Vi hører også gerne fra dig, hvis du har hørt rygter eller har bud på, hvem der deltager i DMGP 2020.

Comments are closed.