Her er Good Evening Europe-panelets finalister og wildcards

Foto: Agnete Schlichtkrul/DR og privat foto.

Grand Prix-feberen har for alvor ramt de danske fans. Efter det, der føltes som 19 meget lange januar-dage, så blev spændingen endelig udløst i starten af denne uge.

Mandag klokken præcis 00.00 kunne man for første gang lytte til de 9 sange, som deltager i semifinalen i Dansk Melodi Grand Prix 2020, de såkaldte “boblere”.

Advertisement

Sangene har siden mandag formiddag været sat til afstemning på DR’s hjemmeside, hvor danskerne kan stemme på deres favorit i det distrikt, de hører under.

  • Distrikterne i syd er sammen: P4 Fyn, P4 Syd og P4 Trekanten.
  • Distrikterne i øst er sammen: P4 Sjælland, P4 København og P4 Bornholm.
  • Distrikterne i nord er sammen: P4 Nordjylland, P4 Midt & Vest og P4 Østjylland.

Den sang, som får flest stemmer i hvert distrikt går videre til finalen. Desuden uddeler juryen 2 wildcards blandt de sidste 6 sange, som også sendes i finalen.

Udover vores egen afstemning her på Good Evening Europe, som alle vores læsere kan deltage i (find den øverst til højre), så har vi også lavet en juryafstemning i vores faste Good Evening Europe-team.

Hvert jurymedlem har udpeget 1 finalist fra hver distrikt samt 2 wildcards.

Good Evening Europe-panelets finalister

JuryFinalist, ØstFinalist, SydFinalist, NordWildcard 1Wildcard 2
ClaraSamSaraKenny DuerlundEmilBEN & TANSander Sanchez
MadsBEN & TANJamie TalbotSander SanchezSamSaraNick Jones
MetteBEN & TANKenny DuerlundSander SanchezSamSaraJamie Talbot
MichaelSamSaraKenny DuerlundSander SanchezBEN & TANMieLou
MortenBEN & TANKenny DuerlundSander SanchezJamie TalbotSamSara
RiikkaSamSaraKenny DuerlundMieLouBEN & TANEmil
SimonBEN & TANKenny DuerlundSander SanchezSamSaraNick Jones

Procentvis fordeling

Øst ->BEN & TAN57%Wildcards ->SamSara29%
Samsara43%BEN & TAN21%
Jamie Talbot14%
Syd ->Kenny Duerlund86%Nick Jones14%
Jamie Talbot14%MieLou7%
Emil7%
Nord >Sander Sanchez72%Sander Sanchez7%
Emil14%
MieLou14%

Kommentarer

Kenny Duerlund “Forget It All”

Hans stemme er stærk, musikken er frembrusende og den vækker en følelse af genkendelighed, som jeg tror den almene dansker vil synes godt om.

– Clara

SamSara -“For You”

Både hendes stemme og udseende er genkendeligt, guitargrunden fungerer og den passer godt ind i idéen om, hvilke typer sange som har fået stor publikumsopbakning de sidste år.

– Clara

Ben & Tan – “Yes”

Sangen har en moderne lyd som kan sammenlignes med eksempelvis Chainsmokers & Halseys “Closer” som jeg tror kan give dem en chance for at gå videre, om end jeg ikke ved om det bliver fra publikum.

– Clara

Sander Sanches – “Screens

Sangen minder mig om Aserbajdsjans bidrag til Eurovision 2019. Lyden er også up-to-date, og det musikalske er velfungerende. Dog tror jeg at manglen på et reelt “omkvæd” gør, at det er et nummer som kommer til at blive sendt videre af juryen og ikke af publikum.

– Clara

Emil -“Ville ønske jeg havde kendt dig”

Seerne har de sidste år efterspurgt flere danske sange i showet, og jeg tror at det kommer til at være en stærk gevinst for publikum, at sangen er på dansk. Let tilgængelig for den almene lytter både melodisk og harmonisk.

– Clara

Jamie Talbot – “Bye Bye Heaven”

Et moderne og velproduceret nummer, der bæres af Jamies stærke stemme og det letgenkendelige omkvæd. Denne her sang har så meget international kvalitet og hvis ikke Eurovision får glæde af Jamie, så spår jeg, at han får et solidt radiohit med ‘Bye bye heaven’.

– Mette

MieLou – “We could be so beautiful

Semifinalens eneste klassiske ballade, som byder på en helt fænomenal vokal. Stærk og dragende komposition, der bl.a. gør brug af kontrasten mellem de stille, fine vers og opbygningen til et festfyrværkeri af en afslutning.

– Michael

Nick Jones – “2 AM”

Jeg synes sjovt nok, at ‘Nick Jones – 2 AM’ havde en klang af Hugo Helmig og ‘She Got Me’, indtil jeg lige spottede sangskriverne. Jep, det er Lukas og Jon Hällgren, som også skrev ‘She Got Me’ (Schweiz, 2019). I distrikt syd, som er det eneste distrikt med tre mandlige solister mod hinanden, er det tvivlsomt om Nick Jones’ sang har, det der skal til. Jamie Talbot er mere kendt, og Kenny Duerlund har en stærkere stemme, så jeg tror ikke lytterne stemmer den videre.

– Simon

Good Evening Europe-panelet 2020

Mød de 7 jurymedlemmer i Good Evening Europe-panelet 2020, som har vurderet sangene i semifinalen (anført i alfabetisk rækkefølge).

Clara
Deltager ved Dansk Melodi Grand Prix 2016 sammen med Sophia Nohr (Blue Horizon) og jurymedlem i Melodi Grand Prix 2019.
Kandidat i musikvidenskab på KU med speciale i Eurovision og har deltaget som Eurovision ekspert for TV2 News.

Mads
Blev forelsket i Grand prix-musikken i 1988, da jeg hørte Lulu synge “Jeg tror på Johnny B Goode” hos en legekammerat. Ifølge min mor havde min favoritsang året før dog været “Danse i måneskin”.
Har altid set Eurovision, men blev for alvor superfan, da DR2 viste deres Tema lørdag i 1999. Største oplevelser var i parken 2001 og Emmelies sejr i Malmø 2013.

Mette
Grundlægger af ‘Good Evening Europe’, musikelsker, tidligere radiovært og Eurovision-fan siden 80’erne. Mit første minde er fra 1984, da en ung Kirsten Siggaard sang ‘Det’ lige det’ og skubbede kække Søren Bundgaard i poolen. Siden 2004 har jeg hvert år fulgt de nationale udvælgelser og prøverne forud for showet. Fik min første akkreditering i 2010 og har med få undtagelser dækket showet live fra værtsbyerne hvert år siden da. Jeg elsker Eurovision pga. forskelligheden i sangene, muligheden for at høre sange med nationale særpræg, som man ellers aldrig hører i radioen og hele fælleskabsfølelsen med fans verden over.

Michael
Fotograf, softwareudvikler og lejlighedsvis reporter på Good Evening Europe. Uddannet programmør. Eurovision-fan siden 2008, hvor han mødte Mette. Hvis noget brænder eller der er stavefejl, er det hans skyld.

Morten
Eurovision-fan fra 9 års-alderen, Melodi Grand Prix-jury 2017 og reporter gennem flere år for Oikotimes.com. Mit første Eurovision-minde er Charlotte Nilssons sejr i 1999, og selvom jeg dog faldt i søvn undervejs, så fik “Take Me To Your Heaven” gang i et stort eventyr – og det eventyr har bragt de bedste minder, venner og ikke mindst musik de seneste 20 år.
Eurovision handler om det bedste fællesskab – det musikalske fællesskab. Vi glemmer for en stund alle bekymringer, krige og problemer, mens vi hylder musikken og hinanden. Uanset hvem vi er og hvor er vi er fra, så er der en plads til dig i Eurovision. Det er jo smukt!

Riikka
I properly became a Eurovision fan in 1998 when the new era started and Dana International won. She is still a great example of a great Eurovision winner. There are many winners and other Eurovision stars who have shown the way to both new music styles and new views of the world around us.

Simon
Eurovision-nørd siden 1984, da Kirsten skubbede Søren i poolen. Mener at Birthe Kjær burde have vundet i 1989, men var kisteglad for Brdr. Olsens sejr i år 2000.
Var med som publikum til ESC i 2001, 2013, 2014, 2016, 2018 og 2019 og kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver, hvis det kommer op i festlige anledninger!