Optakt: Hvem vinder 3. semifinale i Norge?

Foto: NRK

Rein Alexander løb i lørdags med sejren i anden semifinale i det norske Melodi Grand Prix og er dermed klar til finalen 15. februar.

Læs ogsåRein Alexander vinder semifinalen i Østnorge

Advertisement

I aften er der igen 4 semifinalister parat til duel, hvor Midtnorge skal finde sin finalist. Du kan læse mere om deltagerne længere nede i artiklen.

Se med kl. 19.50 på www.nrk.no/mgp

Semifinale 3 finder – ligesom de øvrige semifinaler – sted i H3 Arena i Fornebu, Oslo og har deltagelse af 4 sange. Den bedste sang fra hver semifinale går videre til finalen i Trondheim Spektrum den 15. februar, hvor de 5 semifinalesange konkurrerer mod 5 forhåndskvalificerede sange, som er valgt af en jury.
I starten af semifinalen trækkes der lod blandt de 4 deltagere til 2 dueller. Vinderen af de 2 dueller står til sidst i guldfinalen.

Resultatet af showet bliver bestemt via en online-afstemning på NRK. For at stemme skal man være oprettet som NRK-bruger og det er muligt at stemme, selvom du befinder dig udenfor Norge.

Bookmakernes dom

Ifølge bookmakerne så skal aftenens vinder findes mellem Thomas Løseth og Sie Gubba med en fordel til Sie Gubba hos de fleste bookmakere.

Semifinale 3

Thomas Løseth feat. Erika Norwich – “Vertigo”

Tekst og musik: Idar Sørensen

Thomas Løseth (33) vandt den norske udgave af The Voice i 2017. Han har været vokalist i flere bands, haft adskillige spillejobs, været studiemusiker og arbejder nu som solist. Pt. arbejder han på sit nye album og har flere singler på vej i år. Thomas får i MGP 2020 hjælp af sangerinden Erika Norwich.

Alexandru – “Pink Jacket”

Tekst og musik: Ruben Markussen

Alexandru Gros Grindvoll (19) har lavet coverversioner af populære hits på sin Youtube-kanal, siden han var 12 år. Alexandru er tidligere medlem af boybandet Suite 16, som bl.a. stod bag sangen “Who I Wanna Be”, som solgte til dobbelt platin. Suite 16 deltog i MGP 2016 og sluttede på 3. pladsen med ‘Anna Lee’. Nu er Alexandru tilbage som solist i MGP 2020.

Sie Gubba – “Kjære Du”

Tekst og musik: Magne Almås og Petter Øien

Sie Gubba fejrer 25-års jubilæum i 2020, som sender dem ud på en jubilæumsturné igennem hele Norge. Sie Gubba er en af Norges meste populære party bands, og med deres kombination af folk, violin og sing-along-venlige omkvæd har de spillet i næsten alle dele af Norge. Gruppen har udgivet 12 albums og deltog i MGP 2011, hvor de kom til finalen med sangen “Alt du vil ha”.

Kristin Husøy – “Pray For Me”

Tekst og musik: Roel Rats, Marcia Thadea Angèle Sondeijker, Galeyn Tenhaeff og Neil Hollyn

Kristin Husøy (18) har spillet klaver siden 1. klasse og har haft musikken i fokus op igennem sin skolegang. Efter en afstikker til The Voice er hun nu tilbage i skolen.

MGP 2020: De fem forhåndskvalificerede finalister

Fem artister er forhåndskvalificerede til finalen den 15. februar. Det drejer sig om Tone Damli, Ulrikke Brandstorp, Akuvi, Didrik & Emil og Sondrey.

Disse fem artister er udvalgt af en jury og optræder med deres sang i én af de 5 semifinaler for at sikre, at de får den samme eksponering for tv-seerne som semifinalisterne.

Ugens finalist: Akuvi – “Som du er”

Tekst og musik: Beatrice Akuvi Kumordzie, Andreas “Stone” Johansson

Akuvi er singer-songwriter med norsk/ghanesiske rødder. Hun kommer fra en musikalsk familie, hvor søster Anna-Lisa Kumoji deltog i MGP 2019 med “Holla”, som blev nummer 4 i Superfinalen.