Interview med Isam B: “Bølger handler om at turde være sig selv”

Foto: Simon Falk / www.good-evening-europe.dk

Det er snart 13 år siden Isam B, kendt fra hiphop-trioen Outlandish, sprang ud som solokunstner med debutpladen ‘Institution’, der bl.a. indeholdt den smukke fortolkning af H.C. Andersens tekst ‘I Danmark er jeg født’.

I år deltager Isam B i Dansk Melodi Grand Prix 2020 med sangen ‘Bølger’. Vi mødte Isam B på en grillbar på Nørrebro til en snak om den forestående deltagelse.

Advertisement

‘ Det bliver en positiv oplevelse med højt til loftet og mulighed for at være en del af en folkefest, hvor man leverer sin kunst.’

Isam B om deltagelsen i Dansk Melodi Grand Prix

Isam B arbejder pt. på et soloalbum til sin kommende biografi, som han har arbejdet med i 3-4 år. Til biografien hører et soundtrack, hvor første single er “Bølger”.

‘Bølger handler om min barndom og ungdom og rejsen mod at finde sig selv. Om at turde være sig selv, uanset hvad folk måtte have af holdninger til det. At være stolt af sig selv er en vigtig del af livet.’

‘Bølger’ er skrevet af Isam B selv sammen med rapper Babak Vakili og den dansk/engelske sanger, sangskriver og guitarist Morten Woods.

‘Ordene resonerede dybt inde i mig i forhold til mig selv og de ting, jeg oplevede i min barndom, at være dansker med andre rødder. Det var en meget original følelse og jeg er super stolt over at have fået det ned på papir. Det er det, der driver værket for mig i forhold til at være sanger og sangskriver.’

Isam B glæder sig til at fremføre sin sang med liveorkester og strygere, og afslører desuden, at han får et gospelkor med på scenen.

‘Det bliver uden lige en fest, hvor vi også visuelt tager folk med på en rejse. Både farver, lys og mørke – alle de sider, som vi har i vores liv. Jeg glæder mig enormt meget til at dele denne her atmosfære med folk.’

Isam B om sit show i Dansk Melodi Grand Prix.

“Glem det Isam, Loreen vinder det hele”

Dansk Melodi Grand Prix bliver ikke første gang, Isam B stifter bekendtskab med konkurrencen. I 2012 var han sammen med Remee og Chief 1 sangskriver på ‘Should’ve Known Better’ sunget af Soluna Samay, som Isam i øvrigt afslører var en demo til et Outlandish-nummer. I interviewet fortæller han, hvordan han som sangskriver stod overfor den senere vinder af Eurovision Song Contest, Loreen, der ligesom han selv har marokkanske rødder.

Isam B og Loreen kommer fra samme landsby i Marokko og under Eurovision møder Isam Loreens manager, som dog ikke levner Isam ret mange chancer.

‘Hør her Isam, glem alt om det, for Loreen tager denne her! Hun vinder det hele!’

Loreens manager til Isam B under Eurovision 2012.

Om Isam B får mulighed for at gøre Loreen kunsten efter og vinde Eurovision Song Contest, finder vi ud af lørdag den 7. marts, hvor han dyster mod 9 andre deltagere i Dansk Melodi Grand Prix 2020.

Interview med Isam B

Hør alle sangene i DMGP 2020 på Spotify