Good Evening Europe-panelet: Benjamin Kissi – Faith

Foto: Kristian Holm

Vi er glade og stolte over at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi i 10 artikler vil tælle ned til musikfesten i Royal Arena med reviews af årets finalesange. Vi fortsætter nedtællingen med Benjamin Kissi og ‘Faith’

I Good Evening Europe-panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år. Du kan læse mere om, hvad de 8 jurymedlemmer anser som den “perfekte vindersang” i sidemenuen til højre og få en introduktion til jurymedlemmerne her.

Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en tidligere radiovært, en finsk poptøs som elsker Chanée og N’Evergreen, en fodboldfan og tidligere komiker, en softwareudvikler og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Advertisement

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – rangeret hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Vi har lagt pointene sammen og du kan se både den samlede score, det gennemsnitlige pointantal samt evt. topkarakterer, der er uddelt. Under hhv. 8, 10 og 12 point er der billede af den eller de jurymedlem(mer), som har tildelt karakteren.

Læs ogsåMød medlemmerne i GEE-panelet – DMGP finalen 2020

Benjamin Kissi – ‘Faith’

Benjamin Kissi har de sidste 12 år slået sine folder på den danske musikscene som sanger, sangskriver og guitarist og som backingmusiker for navne som EaggerStunn, The William Blakes, Jokeren, Outlandish og Medina.
Benjamin fik som en del af bandet ’Are We Brothers’ en ‘Ugens uundgåelige’ på P3, og har siden udgivet to plader i eget navn.
I 2013 udgav han sin solo-debut med bla. singlen ‘Makeup Sex’, som er blevet spillet flittigt på P3 og i skrivende stund har 280.000 afspilninger på Spotify. I 2015 var han producer og medforfatter på Thøger Dixgaards single ‘Blød Indeni’, som bl.a. var P3’s uundgåelige.
Med inspiration fra kunstnere som M.I.A., Kid Cudi, MGMT og Azelia Banks blander Benjamin Kissi popmelodier med tunge beats, skæv electronica, ”rigtige” instrumenter og samples.

Sidste år udgav Benjamin singlen ‘Sing My Song’, som er et resultat af arbejdet i hans eget hjemmestudie, hvor han har dyrket sin lidenskab for old school gear; retro-samplere, synthesizere, forstærkere og mixere.

’Faith’ er et popnummer med en old school soul-følelse, og handler om troen på det bedste i mennesker, om at have tillid til hinanden og tillid til, at vi altid gør vores bedste. Jeg glæder mig afsindigt meget til at optræde med sangen for hele Danmark – især med et live-orkester i ryggen. Det bliver vildt!”

Topkarakterer

Samlet score: 14 point / Gennemsnit: 1,75

Reviews

Faith hører ikke til en genre jeg normal lytter til, men jeg er sikker på, at den har sit publikum, og at den, med en fornuftig liveoptræden, kan skabe god stemning i Royal Arena. Om det er nok til en topplacering i DMGP tvivler jeg på, men dejligt at en sang som den er repræsenteret.

Mila

Faith repræsenterer den, måske, dårligst performende genre i dansk grand prix-musik nogensinde – funk-pop. En genre, som vi åbenbart bare ikke kan mestre her i landet. Teksten i omkvædet er, med mine absolut pæneste ord, virkelig dårlig, og det er rigtig svært at abstrahere fra. Hvordan den sang kvalificerede sig direkte til finalen, er en kæmpe gåde.

Daniel

Benjamin Kissi er en yderst charmerende performer og typen, jeg tror, vil få taget til at løfte sig i Royal Arena. ‘Faith’ er ikke lige min kop te rent genremæssigt, men omvendt så er det positivt, at DR bruger hele paletten og ikke holder sig til én genre i år.

Jeg tror dog, at ‘Faith’ vil få det svært i kampen mod en række bidrag med en noget bredere appel, men glæder mig til at opleve Kissi’s smil og smittende humør på scenen med Antonelli Orchestra.

Mette

Et bidrag som ligner noget, vi har set før i DMGP. ‘Faith’ virker som et bidrag, man har taget med fra udlandet, fordi genren er populær der, men det virker malplaceret i Danmark. Kvalitetsmæssigt er der ikke noget i vejen med sangen og Benjamin gør det fint, jeg har bare meget svært ved at se, at han skulle kunne klare sig særligt godt den 7. marts. Den funkede pop virker bare ikke rigtigt her.

Michael