Interview med Kenny: “Jeg tager brunsvigere med til finalen”

Foto: Simon Falk

Han er fra Odense, han er DMGP-finalens eneste fynbo, og så har han spillet den argentinske revolutionær Ché overfor Annette Heick i musicalen “Evita”. Derudover har han en masse scenisk erfaring fra diverse fynske musicalopsætninger.

Nu skal Kenny Duerlund op på den store scene i Royal Arena og synge sangen “Forget It All” ved Dansk Melodi Grand Prix 2020, og vi spurgte bl.a. Kenny om han kan bruge sin erfaring fra musicals til Grand Prixet.

Advertisement

Jeg bliver ikke skræmt af at skulle stå på scenen (red: til DMGP), men man bliver målt og vejet på en helt anden måde end når man spiller den samme forestilling 30-60-100 gange. Så det er en anden form for pres, men jeg glæder mig.

Kenny havde faktisk sendt en sang ind til udvælgelse, som han havde skrevet sammen med en kammerat, men den blev valgt fra i første omgang. Efterfølgende blev han kontaktet i december 2019 om at være solist i “Forget It All”, og derfra gik det stærkt med at få den indspillet og gjort klar til deltagelse i P4-semifinalen.

“Forget It All” handler om den generelle følelse man har, når et menneske kommer ind i ens liv og “nulstiller” det. Det er noget jeg selv har prøvet masser af gange.

Kenny om sin sang

Nummeret var en af de tre kandidater i semifinalen i Distrikt Syd, og det var meget smigrende for Kenny at blive stemt videre af P4’s lyttere. Selv om det også var en lidt spøjs oplevelse for ham pludselig at have en masse andre, der forholdt sig til hans nummer, når han bare var “Kenny fra Odense”.

Akustisk udgave af “Forget It All”

Jeg skal ind og have en god oplevelse, jeg skal lave noget jeg synes er sjovt og være stolt af det. Når man er kreativ skal det være lysten der driver værket, og hvis man ikke har det sjovt, skal man lave noget andet.

Kenny reflekterer over sit succeskriterie for deltagelsen i DMGP

Om Kenny får anledning til at have det sjovt og måske få os andre til at “forget it all” og kun huske hans sang, det får vi svar på den 7. marts når han og de ni andre deltagere træder på scenen til Dansk Melodi Grand Prix 2020.

Interview med Kenny

Hør alle sangene i DMGP 2020 på Spotify