Interview med Maja Og De Sarte Sjæle: “Den eneste Goth i Nørre Nebel var en god titel”

Maja og de Sarte Sjæle interview og akustisk live: Den eneste Goth i Vejle
Foto: Michael Thygesen / Good Evening Europe

Maja og de sarte sjæle slog i 2016 igennem med sangen ‘Uden dig’, som blev et af de mest spillede numre i radioen det år. Albummet blev året efter nomineret til en Gaffa-pris i kategorien årets danske pop-udgivelse.

Sangerinden Maja Rudolph og tekstforfatter Timo Andersen udgør til sammen den dansksprogede duo ‘Maja og de sarte sjæle’, som den 7. marts gør debut i Dansk Melodi Grand Prix 2020. Vi besøgte duoen til en snak om den forestående deltagelse hjemme hos Maja. Se video nederst.

Advertisement

Det var ikke umiddelbart noget, der lige stod i kortene, men muligheden bød sig og så tænkte vi, at det ville vi gerne prøve. Særligt når man i år har valgt at søge tilbage mod det, Melodi Grand Prix var engang og køre med livemusik.

Maja om baggrunden for at stille op i DMGP

Det er Timo, der står bag teksten til ‘Den eneste Goth i Vejle’, som baserer sig på en bekendts fortællinger om livet som Goth i den vestjyske by Nørre Nebel. Sangerinden Maja havde det dog ikke så nemt med formuleringen ‘Den eneste Goth i Nørre Nebel’.

Jeg synes det var en god titel, ‘Den eneste Goth i Nørre Nebel’, men det kunne man ikke synge, så det blev Vejle i stedet for, og så googlede jeg vejnavne i Vejle og kom aldrig længere end til Agertoftevej.

Timo om titlen ‘Den eneste Goth i Vejle’
Foto: Mette Christensen / Good Evening Europe

Maja og de Sarte Sjæle’s sang handler om 2 søskende, der går en svær tid igennem med skilsmisse og finder hinanden i Goth-kulturen.

På Facebook kan man faktisk se billedet af virkelighedens Goth, Timo’s kollega Jesper, som inspirerede sangskriveren ved at fortælle om, hvordan det var at vokse op som den eneste Goth i Nørre Nebel. Du kan se billedet i video-interviewet.

Når duoen den 7. marts fremfører deres bidrag på scenen i Royal Arena, så bliver det uden konfetti-kanoner og pailetter.

Det bliver en vild oplevelse. Jeg tror ikke helt, det er gået op for Timo og jeg, at vi skal stå på en gigantisk scene. Vi er meget til små scener og et lille publikum, det passer vores gemyt ret godt. At vi den dag får lov at maje os lidt ud, tager vi som en oplevelse.

Maja om duoens optræden i Royal Arena

Du kan høre hele interviewet herunder og desuden nyde en akustisk version af ‘Den eneste Goth i Vejle’.

Interview med Maja og De Sarte Sjæle

Hør alle sangene i DMGP 2020 på Spotify

Flere artikler om Melodi Grand Prix 2020 >>