Interview med Sys: “Min sang må gerne gå direkte i hjertet”

Foto: Simon Falk

Hun bragede ind på den danske musikscene i 2008 med kæmpehittet “Malene”, og hun har bl.a. været vært på “Boogie” på DR, siddet i den danske jury til Eurovision og været med i “Toppen af Poppen” på TV2.

Nu skal Sys Bjerre på scenen til Dansk Melodi Grand Prix 2020 og synge sangen “Honestly”, der ifølge hende selv kom til hende i en drøm og nærmest blev skrevet med det samme da hun vågnede brat en morgen.

Advertisement

Jeg har prøvet det med at vågne og have noget musik inde i hovedet, men ikke i en så færdig form. Det var nærmest som om, at sangen var færdig da jeg vågnede klokken 5!

Sys om hvor hurtigt “Honestly” egentlig kom til hende

Egentlig ville Sys have skrevet sangen på dansk, for det er det vi kender hende for, men når nu den kom ud på engelsk i første omgang var det en mulighed for, at kunne få lov til at bringe budskabet i sangen ud til endnu flere mennesker.

Jeg besluttede mig for at beholde den engelske tekst allerede inden jeg vidste, hvor mange folk der sidder rundt omkring i andre lande og holder øje med hvad der foregår. Så der har jeg fået en mulighed for at få en masse andre til at forstå, hvad det er jeg gerne vil sige med denne sang.

Sys er glad for, at budskabet kan nå ud til endnu flere med en engelsk tekst

Sangen “Honestly” handler om bevidstheden om, at vi er en del af noget større. Det behøver ikke være med en løftet pegefinger, for det er trods alt sjovt at være i live, selv om vi er bevidste om de forandringer der sker i verden. Og en sang må også gerne være hyggelig, selv med et lidt alvorligt budskab.

Jeg fik en SMS fra min mormor forleden, hvor hun skrev: “Nu har jeg læst teksten til din sang, og den er da alt for alvorlig til nogensinde at vinde!”. Men jeg svarede hende: “Melodien er jo ikke så højtidelig, mormor, så det kan jo være det opvejer lidt”.

Sys’ mormor hepper trods alt på sit barnebarn

Sys mener, at det allerede er en succes at få lov at deltage, at kunne optræde på den store scene i noget flot tøj og med et stort liveorkester. Men hun ville også være meget stolt af, at kunne repræsentere Danmark ved Eurovision hvis hun vandt DMGP.

Mit succeskriterie til Melodi Grand Prix er det samme som mit succeskriterie i livet: At få nogle fede oplevelser. Det betyder ikke så meget for mig hvad der sker, det betyder mere hvordan det sker.

Sys omkring deltagelsen i Melodi Grand Prix

Sys har selv “Dansevise” som sin favoritsang fra Melodi Grand Prix, men det var et andet bidrag, som hun lidt overraskende gik op i som teenager.

Jeg har to lillesøstre, og vi flippede helt ud til “Jeg tænder på dig og….” (red: “Stemmen i mit liv” fra 1997). Der er ret langt fra den og til “Dansevise”, men vi syntes den var ekstremt sej. Det er sådan nogle oplevelser man kan få med meget forskelligartet musik.

Hvordan spændet i Melodi Grand Prix går fra f.eks. “Dansevise” til “Stemmen i mit liv”

Om “Honestly” bliver en DMGP-klassiker eller endda DMGP-vinder finder vi ud af på lørdag, hvor Sys Bjerre og de ni andre deltagere giver os deres bud på en vindersang til Dansk Melodi Grand Prix 2020.

Interview med Sys

Hør alle sangene i DMGP 2020 på Spotify