Good Evening Europe-panelet: Emil – ‘Ville ønske jeg havde kendt dig’

Foto: Agnete Schlichtkrull/DR / HAVE PR

Vi er glade og stolte over at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi i 10 artikler vil tælle ned til musikfesten i Royal Arena med reviews af årets finalesange. Vi fortsætter nedtællingen med Emil og sangen ‘Ville ønske jeg havde kendt dig’.

I Good Evening Europe-panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år. Du kan læse mere om, hvad de 8 jurymedlemmer anser som den “perfekte vindersang” i sidemenuen til højre og få en introduktion til jurymedlemmerne her.

Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en tidligere radiovært, en finsk poptøs som elsker Chanée og N’Evergreen, en fodboldfan og tidligere komiker, en softwareudvikler og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Advertisement

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – rangeret hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Vi har lagt pointene sammen og du kan se både den samlede score, det gennemsnitlige pointantal samt evt. topkarakterer, der er uddelt. Under hhv. 8, 10 og 12 point er der billede af den eller de jurymedlem(mer), som har tildelt karakteren.

Læs ogsåMød medlemmerne i GEE-panelet – DMGP finalen 2020

Emil – ‘Ville ønske jeg havde kendt dig’

19-årige Emil Vestergaard Klausen begyndte at spille musik p.g.a. sin far og har skrevet sange lige så længe han kan huske. Han tog musiklinjen på efterskolen, spillede musik i gymnasiet, har været på flere sangskriver-camps og meldte sig i 2013 til børnenes MGP, hvor han blev tildelt coachen Esben Svane, som han nu har lavet sangen til DMGP 2020 sammen med.

Sangen handler om min farfar, som jeg aldrig har mødt, men har fået masser af historier om – især når vi har besøgt deres sommerhus i Thy, hvor vi også indspillede sangen. Det er dejligt, at deltage med meget personlig sang, og jeg er stolt af, at den er på dansk.

Topkarakterer

Samlet score: 32 point / Gennemsnit: 4,0

Reviews

Emil er blevet savet midt over på mange internetfora, men jeg synes ikke, det er berettet. Det kan godt være, det bare er mig der er stor fan af den akustiske lyd og Emils skrøbelige stemme, men jeg synes, det holder hele vejen igennem. Man føler virkelig med Emil – jeg ville også ønske, jeg havde kendt hans bedstefar. Han lyder som et godt menneske.

Daniel

Der er svært at finde noget negativt at sætte på ‘Jeg ville ønske jeg havde kendt dig’, Alligevel så har fans ikke taget ret godt imod bidraget. Måske hænger det sammen med, at Emil kom videre på et wildcard “på bekostning af ” fanfavoritten SamSara.

Emil er både en stærk sanger, en utrolig like-able person og et stort sangskrivertalent, som jeg tror vi vil komme til at høre mere til i fremtiden. Jeg er vild med musikken og melodien, men i visse passager bliver teksten dog lidt for banal. Måske bærer den lidt præg af, at teksten er skrevet på engelsk og oversat til dansk på foranledning af DR.
Jeg tror, danskerne vil fange ægtheden og nemt kunne sætte sig i Emil’s følelser og dermed give sangen en del stemmer.

Mette

Emil var nok den største overraskelse fra semifinalen, men jeg synes helt sikkert, at der er plads til hans fine fine sang i årets felt. Det, at sangen er så personlig for ham, og at han føler hvert et ord, han synger, gør at jeg ikke kan lade vær med at blive en smule rørt, når jeg lytter til den.

Mila

Emil er et helt fantastisk sympatisk menneske. Jeg er ret vild med hans vokal og melodien i bidraget. Sangen bærer meget præg af “write what you know” og kommer ret hurtigt til at virke en smule banal. Det er Emil, der henvender sig til en afdød slægtning, og jeg får aldrig følelsen af, at der er et budskab til mig i sangen.

Michael