Interview med Jamie Talbot: “Det er en stor ære!”

Foto: Privat / HAVE PR

Jamie Talbot, kendt fra X Factor 2018, deltager i Dansk Melodi Grand Prix 2020 med sangen ‘By Bye Heaven’, som er skrevet af Tom Oehler, Hampus Eurenius og Aron Blom.

Den 31-årige nordjyde er født og opvokset i Vejgaard, og kommer fra en musikalsk familie. Jamie’s far har spillet i coverbands, og selv spiller jamie både trommer, guitar og synger.

Advertisement

Sangens omdrejningspunkt er det der med at stå mellem fristelsen versus fornuft.

Jamie Talbot on ‘Bye Bye Heaven’

Jamie er de sidste par år blevet tilbudt sange med henblik på deltagelse i Dansk Melodi Grand Prix, men først i år takkede han ja til at deltage.

Jeg blev tagget i et opslag, hvor der var en, som søgte en sanger til en sang. Jeg fik tilsendt demoen, gav et bud og fik tilbudt sangen. Herefter sagde de, at sangen skulle meldes til DMGP – så må man ligesom tage det med 🙂 Sangen appellerer mere til mig og derfor takkede jeg ja til netop denne sang.

Jamie deltog i den nye P4-semifinale, hvor han i første omgang blev slået i sin pulje, men efterfølgende fik tildelt et wildcard af juryen.

Jeg blev glad for at høre, jeg havde fået det ene wildcard. Jeg havde faktisk indstillet mig på, at jeg ikke gik videre, fordi jeg ikke hørte fra DR, men da jeg så fik opringningen om muligheden for wildcard, blev jeg selvfølgelig glad og positivt overrasket. 

I 2018 blev Jamie Talbot et kendt ansigt i Danmark, da han fredag efter fredag tonede frem på TV-skærmen i X Factor, hvor han sluttede på 2. pladsen efter trioen Place On Earth.
Nu er Jamie klar til endnu en musikkonkurrence på tv, hvor han både kan trække på X Factor og sin mangeårige erfaring med livemusik.

Min X faktor-deltagelse har måske rustet mig bedre i forhold til nu at skulle deltage i et nyt tv-show med kamera og hele det set-up. Jeg har jo dog masser af erfaring med at synge for live publikum – både før og efter X-faktor – qua mit Bee Gees Band og store som små solo-koncerter rundt i landet.

Jamie Talbot i Five Chair Challenge i X Factor 2018

Når Jamie Talbot træder op på scenen lørdag den 7. marts, så bliver Dansk Melodi Grand Prix for første gang i mere end 20 år afholdt med et liveorkester:

Det bliver en helt fantastisk oplevelse! Claes er virkelig en dygtig kapelmester og trommeslager, og da vi for godt 2 uger siden lavede “rehearsals” på nummeret, sørgede han for en både komfortabel og tryg ramme for mig.
– Jeg forventer at have en rigtig fed aften, hvor vi hylder en masse forskellige melodier .

Jamie forklarer, at der er andre succeskriterier end sejr, der tæller for ham personligt:


– Mit mål er at levere og retfærdiggøre sangen bedst muligt. Jeg sagde jo netop ja til denne sang fordi jeg synes den har en fed lyd og jeg resonerer godt med teksten. Og kunne jeg blive blandt top 5, så ville jeg være yderst tilfreds, men jeg gør mig ingen forhåbninger om at vinde. Der er mange gode og anderledes sange med i år. 

Jamie er ikke super-fan af Melodi Grand Prix, men han er stadig stolt over den mulighed han har fået:

Ærlig talt så har jeg ikke fulgt særligt godt med i DMGP i mange år. Dog er det en stor ære for mig at få lov til at stå på netop den scene og træde i samme fodspor som nogle af de helt store DMGP-navne og sange.

På spørgsmål om hans bedste Melodi Grand Prix-minde kommer svaret prompte:

Det må uden tvivl være da Brdr. Olsen vandt Eurovision. Det var et stort øjeblik!

En sidste opfordring fra Jamie Talbot til Good Evening Europe’s læsere:


Jeg håber, at seerne stemmer på den sang, de synes bedst kan repræsentere Danmark ved Eurovision. Og hvis ikke “Bye Bye Heaven” løber med sejren, men man gerne vil høre mere musik fra mig, så er man mere end velkommen til at kontakte mig via JamieTalbot.dk 🙂

På grund af logistiske problemer og travlhed, så lykkedes det desværre ikke at mødes face-to-face med Jamie Talbot forud for Dansk Melodi Grand Prix 2020. Men vi vender tilbage med video-interview med ham direkte fra Royal Arene i denne uge.

Hør alle sangene i DMGP 2020 på Spotify

Comments are closed.