Good Evening Europe-panelet: BEN & TAN – ‘Yes’

Foto: Agnete Schlichtkrull/DR /HAVE PR

Vi er glade og stolte over at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi i 10 artikler vil tælle ned til musikfesten i Royal Arena med reviews af årets finalesange. Vi afslutter nedtællingen med BEN & TAN og sangen ‘Yes’.

I Good Evening Europe-panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år. Du kan læse mere om, hvad de 8 jurymedlemmer anser som den “perfekte vindersang” i sidemenuen til højre og få en introduktion til jurymedlemmerne her.

Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en tidligere radiovært, en finsk poptøs som elsker Chanée og N’Evergreen, en fodboldfan og tidligere komiker, en softwareudvikler og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Advertisement

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – rangeret hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Vi har lagt pointene sammen og du kan se både den samlede score, det gennemsnitlige pointantal samt evt. topkarakterer, der er uddelt. Under hhv. 8, 10 og 12 point er der billede af den eller de jurymedlem(mer), som har tildelt karakteren.

Læs ogsåMød medlemmerne i GEE-panelet – DMGP finalen 2020

BEN & TAN – ‘Yes’

17-årige Benny (eller Benjamin) Rosenbohm er født i Berlin, men bosat i København. Benny deltog i sidste års X Factor, hvor han sluttede på 2. pladsen efter Kristian Kjærlund.

For 22-årige Tanne har det altid været en selvfølge at synge siden hun sang første gang offentligt i 6. klasse. Tanne deltog ligesom Benjamin i X-Factor 2019 som en del af Oh Lands sammensatte pigeband ’Echo’, der nåede semifinalen.

’Yes’ er en folk-pop sang, der giver en dejlig følelse af at løbe ned af en bakke med 100 km/t og skrige med en guitar i baggrunden. Den handler om at man skal være åben overfor kærligheden, og ikke afvise den fordi det ikke lige passer ind i livsplanerne, og at det måske kommer til at gøre ondt. For det kan man også lære noget af.

Topkarakterer

Samlet score: 67 point / Gennemsnit: 8,38

Reviews

Storfavoritten er – igen I år – en helt klassisk, dansk popbasker. En ørehænger af høj kvalitet. Jeg placerer den lidt lavt på min liste, men det er kun fordi, niveauet i år er højt. Jeg er vild med instrumentalstykket efter omkvædet, som løfter sangen enormt meget.

Daniel

En Linnea Deb-sang i Dansk Melodi Grand Prix er i sig selv et scoop, og når den så fremføres af en så spændende duo som Ben & Tan, så er vi allerede godt på vej mod succes. ‘Yes’ er et atypisk bidrag i Melodi Grand Prix og leder tankerne i retning af Lumineers, Mumford & Sons eller det hviderussiske Naviband (ESC 2017).
Jeg er vild med energien, det stærke instrumentale mellemspil, der bygger op til en effektiv afslutning og det livsbekræftende budskab.

Sejren skal findes mellem ‘Yes’ og ‘Human’, men jeg tror desværre BEN & TAN kommer til at stå tilbage med en lige-ved-og-næsten 2. plads.

Mette

Dette års fanfavoritter, i hvert fald inden resten af finalens bidrag blev afsløret. Ben & Tan har aldrig rigtigt formået at fange mig med ‘Yes’. Den ligger nok lidt for langt fra det, jeg gerne vil se til Eurovision.

Michael

Ben & Tan leverer årets helt store favorit, og det kan jeg sagtens forstå. Nummeret leder mine tanker hen på The Lumineers og Smith & Thell, men Ben og Tan gør alligevel, at sangen har en unik lyd. Den var min favorit i semifinalen, og jeg er stadig fuldstændig vild med den. Jeg synes især instrumentalen er så fed! Jeg tror, sangen kan blive et hit i alle aldersgrupper, og vi ved fra X Factor, at de kan levere live. Derfor tror jeg, at Yes ender med stå tilbage som årets vinder, men den får kamp til stregen. .

Mila