BEN & TAN ikke forhåndskvalificeret til Dansk Melodi Grand Prix 2021

Foto: Michael Thygesen / www.good-evening-europe.dk

For første gang i konkurrencens 65-årige levetid, har man i år været nødsaget til at aflyse en udgave af Eurovision Song Contest. Nu er der alligevel gode nyheder for både fans og deltagere.

European Broadcasting Union, der står bag Eurovision, har nemlig meddelt, at man i stedet for de tre shows den 12., 14. og 16 maj laver et program med titlen ‘Eurovision: Europe Shine A Light’.

Advertisement

– Jeg er så glad for, at folkene bag Eurovision har stablet dette program på benene, nu hvor det normale Eurovision er aflyst på grund af corona. I denne tid er der brug for noget at samles om også på tværs af Europa.

Jan Lagermand Lundme, underholdningsdirektør i DR

Programmet får også deltaget af de danske Melodi Grand Prix-vindere Ben & Tan. Showet vil blandt andet vise et sammendrag af alle årets 41 Eurovision-sange samt byde på en fællesoptræden med alle årets deltagere – via satellit fra deres respektive hjemlande.

Nu får vi både gode minder fra Eurovisonens historie samt sendt Ben & Tan og deres fantastiske sang ud til hele Europa. Det sidste er jeg særligt glad for: Det er virkeligt dejligt, at sangen kommer ud til så mange seere og fans og får et liv der.

Jan Lagermand Lundme, underholdningsdirektør i DR

Ben & Tan ikke forhåndskvalificeret til Eurovision eller Dansk Melodi Grand Prix 2021

Detaljerne for Eurovision Song Contest 2021 er endnu ikke faldet på plads, men EBU oplyser, at man er i dialog med årets værtsby, Rotterdam, om afholdelse af næste års konkurrence.

Desuden er det meddelt, at de deltagende lande ikke må sende deres bidrag fra 2020 til næste års konkurrence. Det er dog op til landene selv, om man vil holde fast i den artist, der var valgt til 2020.

Det kommer imidlertid ikke til at ske i Danmark, hvor man fra DR’s side har valgt at starte på en frisk i 2021. Der afholdes sædvanen tro Melodi Grand Prix og Ben & Tan er altså ikke automatisk sikret en plads heri.

– Først efter coronakrisen er overstået, begynder vi at se på, hvordan Dansk Melodi Grand Prix skal se ud til næste år. Men vi vælger som sagt at se EBU-showet som afslutningen på årets Melodi Grand Prix og vil starte på en frisk fra næste år.

– Jeg forstår godt, hvis det har været en blandet omgang for Ben & Tan og folkene bag ‘Yes’. Jeg er glad for, at vi med EBU’s store Eurovision-program giver sangen et liv i hele Europa og får Ben & Tan ud til seerne og fans i hele Europa.

– Det er en – efter omstændighederne – fin måde at sætte musikalsk punktum for årets Melodi Grand Prix

Jan Lagermand Lundme, underholdningsdirektør i DR