Ben & Tan ude med ny single ‘Iron Heart’

Foto: Michael Thygesen / www.good-evening-europe.dk

Det er næsten på dato et år siden, at Ben & Tan stod på scenen i en mennesketom Royal Arena som vindere af Dansk Melodi Grand Prix 2020. Siden da har duoen været en del i studiet for at skrive og producere ny musik, og i dag udkommer singlen ‘Iron Heart’ så.

De kalder selv deres fjerde single for en “rigtig fightersang, der for alvor cementerer hvordan vi imod alle odds har kæmpet os igennem et svært år og er kommet ud på toppen!”. Det er igen er svenske Jimmy Jansson (Hanna Ferm, Robin Bengtsson, Andreas Johnson) der har arbejdet sammen med danske Marcus Winther-John (Mads Langer, Tim Christensen, Sanne Salomonsen) og den dobbelte DMGP-vinder Emil Lei (Rasmus Walter, Ea Kaya, Soels) i skabelsen af den nyeste single, der sagtens kan gå hen og blive et stort hit.

Advertisement

Ben og Tan med radiohit i Sverige

Ben og Tan har om nogen haft et skørt 2020. Efter sejren i Dansk Melodi Grand Prix, fik de grundet corona ikke lov til at repræsentere Danmark i Eurovision, der som så meget andet blev aflyst. ‘Yes’ blev dog et stort radiohit i nabolandet Sverige, hvor den lå i top 20 på airplay i over 6 måneder og er nået over 18 millioner streams.

Duoen sagde efter sejren sidste år, at de ikke ville optage en plads i dette års Grand Prix for en anden, bare fordi de havde vundet. Men i løbet af året ombestemte Ben og Tan sig, og ‘Iron Heart’ blev faktisk sendt ind til DR med henblik på at blive udvalgt til DMGP 2021. DR havde dog allerede besluttet ikke at lade Ben & Tan deltage, da de mente det ville give dem en uforholdsmæssig fordel i konkurrencen i forhold til de andre kunstnere.

Se vores interview med dem her, hvor du kan blive lidt klogere på hele deres oplevelse med et kaotisk 2020 og hvorfor de ikke kom med i DMGP 2021.

Interview: Vi ville gerne have været med i Melodi Grand Prix 2021

Video: Ben og Tan – ‘Iron Heart’