Fyr og Flamme er ny 1’er på Danmarks officielle Top 40

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021

Det er snart 14 dage siden, duoen vandt Dansk Melodi Grand Prix 2021 og i dag har Fyr og Flamme nået endnu en milepæl. De stryger direkte ind på 1. pladsen på Top 40 på Danmarks officielle hitliste over de mest streamede og downloadede tracks. De slår hermed hits fra store navne som The Weeknd og Justin Bieber.

Sejren i Dansk Melodi Grand Prix har faktisk boostet duoens øvrige singleudgivelser, så Fyr og Flamme i denne uge sidder på hele 3 positioner i Top 12.
Udover ‘Øve os på hinanden‘ på 1. pladsen, så går ‘Kamelæon‘ og ‘Menneskeforbruger‘ i denne uge ind på hhv. en 7. plads og en 12. plads.

Advertisement

Sejr ikke lig med hitlistesucces

En sejr i Dansk Melodi Grand Prix har ellers historisk set ikke været ensbetydende med hitlistesucces. Kigger man på de sidste 5 år, så er en 9. plads den bedste placering, som en DMGP-vinder har opnået med sit bidrag.

Efter sejren i 2020 peakede Ben & Tan på en 30. plads. Leonora peakede på en 16. plads, Rasmussen på en 9. plads, Anja Nissen nåede ikke en Top 40-placering, mens Lighthouse X peakede på en 12. plads.
Ikke engang Danmarks seneste Eurovision-vinder Emmelie de Forest har indtaget 1. pladsen Top 40-listen. Hun peakede på 2. pladsen i uge 4 i 2013.

Det er musikselskabernes brancheorganisation IFPI, der står bag Hitlisten.nu.

Læs også: Fyr og Flamme – “Vi kender konkurrencens historie og er beærede over at være en del af den”