Céline Dion gør rørende comeback ved OL’s åbningsceremoni

Fredag åbnede OL 2024 i Paris med en storstilet 4 timer lang åbningsceremoni. For mange mennesker verden over var højdepunktet Céline Dions comeback, som fandt sted i Eiffeltårnet.

Den tidligere Eurovision vinder sang L’Hymne à L’amour’, en hyldest til kærligheden, af den franske sanger Edith Piaf som afslutning på åbningsceremonien.

Advertisement

Ikke siden 2020 har Céline optrådt på grund af den sjældne autoimmune sygdom stiff person syndrom. Sygdommen påvirker centralnervesystemet og medfører smertefulde kramper og tiltagende stivhed i musklerne.

Sygdommen tvang hende til at aflyse sin verdensturné, hvor Danmark også var på plakaten.

Efter Dions optræden er det væltet ind med rosende ord til den 56-årige sangerinde, hvis optræden både kaldes rørende, uforglemmelig, magisk og hårrejsende.

Sangerinden selv skriver i et opslag på Instagram, at hun er beæret over at have optrådt ved åbningsceremonien og giver desuden udtryk for sin glæde over at være med til at fejre “de fantastiske atleter med alle deres historier om beslutsomhed, smerte og udholdenhed”.

Vandt Eurovision med 1 point

I 1988 vandt canadiske Céline Dion Eurovision med “Ne partez pas sans moi”, skrevet af Atilla Şereftuğ og Nella Martinetti. Schweiz vandt den spændende afstemning med kun 1 point ned til UK’s Scott Fitzgerald og sangen “Go”.

I 1988 var Danmark repræsenteret af Kirsten & Søren (Hoteyes) og sangen “Ka’ du se hva’ jeg sa'”, som blev nummer 3.