“Panelet bedømmer” er tilbage og klar til Eurovision 2024-sæsonen med afstemning, reviews og reaction videoer. Som en optakt til Eurovision Song Contest 2024 vurderer vi alle årets 37 bidrag og kårer vores vinder frem mod prøvestart i Malmø.
Som en del af vores optakt til årets store musikfest har vi traditionen tro lyttet til årets sange, givet point og lavet reviews. Fra den 30. marts 2024 tæller vi ned med én sang pr. dag.
“Panelet bedømmer” er lavet i samarbejde med den danske fanklub, MelodiGrandPrixfans.dk (OGAE Danmark).
13 personer har afgivet sine stemmer og udover de skrevne artikler her på Good Evening Europe, så vil repræsentanter fra GEE og OGAE Danmark diskutere årets bidrag i vores serie af video reviews, hvor vi også deler resultatet af den samlede afstemning.
Husk at abonnere på vores Youtube-kanal, så du får en notifikation, når der er nye videoer ude.
Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.
Læs alt om Eurovision Song Contest 2024 >>
Afstemning
Reviews
Jeg føler at nummeret kunne være en lipsync sang fra RuPauls Dragrace. Med det rigtige sceneshow kommer det garanteret til at ramme det publikum som det er meningen sangen skal henvende sig til, men et super catchy hit synes jeg ikke det er.
Clara
“Milkalila” eller “One Blood” på engelsk kan efter min mening tolkes som den aller mest subtile kommentar til verdens uroligheder, ikke mindst dem, der desværre også påvirker vores elskede sangkonkurrence: Vi er alle mennesker indeni uanset forskelle udenpå og i de omstændigheder, vi lever under.
Vokalerne er fænomenale, men jeg føler, at denne sang i højere grad netop danner rammen om et vigtigt budskab iklædt smukke stemmer, mere end en egentlig lækker komposition. Det skal der trods stadig også til for at gøre det godt i Eurovision.
Mette S
Det her er en de sange, som dybest set kunne være et minut lang, uden man følte at man gik glip af noget. Den er virkelig repetitiv, og i en genre som ikke rigtig gør noget for mig. Zaachariaha Fieldings stemme skiller nok også vandene. Jeg når at blive træt af den, og igen savner jeg noget musikalsk variation.
Mikal
Australien går i år rent ind hos mig med hele 3 ting, jeg virkelig elsker: sange med etnisk særpræg, Synth-pop og så duoen Electric Fields. Jeg faldt pladask for især Zaachariaha, da duoen deltog i den australske udvælgelse i 2019 med min (tæt på) yndlings all-time National selection favorit “2000 and whatever”. I år får de endelig chancen i ESC og selvom “One Milkali” ikke når 2019-bidraget i komposition og Catchiness, så er Australien stadig blandt mine favoritter i år. På samme tid er “One Milkali” et bidrag med stærke australske rødder, som både gør brug af Yankunytjatjara-sproget og den kendte australske Didgeridoo, men samtidigt en reminder om, at vi alle er “One blood” på tværs af grænser. Et perfekt budskab til alle os, der er “United by Music”.
De mange små tekstfinurlighed, der underbygger budskabet om samhørighed, pirrer min nysgerrighed, f.eks. tallet 0.618 (The Golden Ratio, som symboliserer harmoni), Fleedwood Mac (et af mine yndlings 80’er bands) og The Janets (kendt fra The Good Place). Jeg kunne blive ved, men stopper nu og håber, at Electric Fields, against the odds, snupper en finaleplads. Med duoens vilde live optrædener, tror jeg bestemt, det er muligt.
Mette C
Videopanelet bedømmer
Om afstemningen:
I panelet sidder 13 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige panelmedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og rangeret årets sange jf. Eurovision-skalaen.
I vores video reviews tager vores faste videopanel bestående Simon, Daniel og Mikal samt gæster de 37 bidrag under (k)ærlig behandling og præsenterer desuden resultatet fra det samlede panel.
Det samlede panel består af:
– Aleksander Pagels
– Asger Bach Holst
– Clara Amalie Singerholm Christiansen
– Daniel Nitz Andresen
– Mette Christensen
– Mette T. Svendsen
– Michael Thygesen
– Mila Kovalj
– Morten Kaiser
– Nicole Nitz Andresen
– Simon Falk
– Zakarias de los Reyes