Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af “Panelet”, hvor vi i 37 artikler tæller ned til musikfesten i Liverpool til maj med reviews af årets sange i både artikelformat og som videoer på vores Youtube-kanal.
Som en del af vores optakt til Eurovision Song Contest har vi traditionen tro lyttet til årets sange, givet point og lavet reviews. Fra den 1. april tæller vi ned med en sang pr. dag.
Som noget nyt i år er vores afstemning lavet i samarbejde med den danske fanklub, MelodiGrandPrixfans.dk (OGAE Danmark), og udover de skrevne artikler her på Good Evening Europe, så vil 2 repræsentanter fra GEE (Simon og Daniel) og 2 fra OGAE (Mikal og Zakarias/Asger) diskutere årets bidrag i vores serie af video reviews, hvor vi også deler resultatet af afstemningen.
Husk at abonnere på vores Youtube-kanal, så du får en notifikation, når der er nye videoer ude.
Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.
Om panelet:
I panelet sidder 14 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.
Vi har bl.a. flere tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker alt ved Danmark og har Chanée & N’Evergreen og Fyr og Flamme som favoritter, en tidligere radiovært der elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision og ikke mindst manden, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.
Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og tildelt årets sange en karakter jf. Eurovision-skalaen (1-12 point).
Victor Vernicos – What They Say
Reviews
Clara: For mig at se, måske et af de mest ligegyldige numre i årets felt. Det rør mig ikke, jeg bliver ikke provokeret, det gør ikke rigtig noget for mig i nogen retninger. Jeg håber de ændrer dette når vi kommer frem til live performance til showet, da jeg faktisk følte der var en del potentiale i starten. Dette er for mig at se dog aldrig blevet forløst.
Mikal: Jeg har det ret blandet med denne her sang. Jeg læste teksten, og så at den faktisk har ret meget mening. Problemet er bare, at grunden til at jeg følte mig nødsaget til at læse teksten var, at jeg med min allerbedste vilje ikke kan høre, hvad den unge Victor synger, fordi han synger så utydeligt. Jeg er med på, at det er et kunstnerisk valg at han synger sådan, men det er og bliver for mig at se en uskik. Når melodien så oven i købet er temmelig monoton, ja så bliver det svært, så jeg er uberørt, trods den dybe tekst.
Daniel: Hver gang denne sang kommer på min Spotify, sidder jeg i det første minuts tid og tænker: “hvad er det her egentlig for en sang? Hvorfor er den på en Eurovision-playliste?”. Først når omkvædet starter, kan jeg så huske, at denne her sang jo egentlig også findes. Skal jeg virkelig have en holdning til det? Jeg kan ikke huske den, når først den er slut. Desværre, for jeg elsker dansker-vinklen her, men det bliver et nej tak herfra.
Mette: Et af årets (i mine øjne) mest underratede bidrag kommer fra det dansk/græske stjerneskud Victor Vernicos, der i en alder af 14 år skrev “What they Say” om sine egne oplevelser med angst. Victor leverer – sin alder til trods – en af årets stærkeste mandlige vokaler samt bedømt – udfra videoen – en emotionel optræden, der går under huden. Jeg er fuld af beundring over Victor, der som 16-årig både har skrevet, produceret, indspillet og selv synger “What they say”. Point for opbygningen af sangen, der bygger op til en stærk afslutning. Jeg tror årets græske bidrag vil få flotte point med fra juryen i finalen (som Victor virkelig har fortjent deltagelse i).
Som kæmpe Alex Vargas-fan går denne her rent ind hos mig, dog trækker Victors udtale lidt ned for mig. Før jeg læste teksten, troede jeg faktisk at der indgik græske ord i starten af sangen, ligesom jeg heller ikke til fulde forstod det stærke omkvæd. Jeg håber, teamet lytter til den kritik, der har været vedr. udtalen forud for Liverpool.
Simon: Det er meget sjovt med den danske forbindelse, og jeg synes det er en flot, dyb vokal at have som 16-årig. Sangen er som sådan catchy nok, men med den forvredne udtale og lidt mangel på udvikling undervejs bliver jeg ikke helt så begejstret, som jeg gerne ville være. Han er meget aktiv på de sociale medier, og jeg ønsker ham alt det bedste for Eurovision-deltagelsen, finalepladsen er dog lige på vippen i min optik.