Lundvik har en baggrund i atletik og har vundet 8 guldmedaljer i Sverige som sprinter (100 meter). Ved de Olympiske lege i Rio i 2016 skrev og fremførte John den svenske, olympiske sang ‘All About the Games’. Musikalsk blev han for alvor kendt, da han var med til at skrive ‘When You Tell the World You’re Mine’ til kronprinsesse Victoria’s bryllup i 2010 og debuterede sidste år i Melodifestivalen, hvor han blev nr. 3 med ‘My Turn’.
Med sig på scenen i år havde John sit eget gospel-kor bestående af Paris Renita, Loulou Lamotte, Ashley Haynes og Dinah Yonas Manna.
‘Too Late For Love’ har John Lundvik selv skrevet sammen med Anderz Wrethov og Andreas ”Stone” Johansson.
I Tel Aviv kommer Lundvik til at konkurrere mod “sig selv”. Han har nemlig også været med til at skrive årets britiske bidrag ‘Bigger Than Us’, som synges af Michael Rice.
GEE-panelets dom
Mette
John Lundvik kan både connecte med tv-seerne og, som bevist i Melodifestivalen, appellere til juryen. Han forstår at synge med varme, med karisma og kommunikere sin glæde ved musikken helt ned på sidste række. Showet i Melodifestivalen var simpelt og vendte fokus mod John og sangen – uden at falde i samme fælde som nogle af de senere års svenske vindere. Vi har – på trods af høj kvalitet – været vidne til *meget* perfekte grænsende til upersonlige og lidt stive optrædener de senere år.
Jeg er dog ikke blæst helt bagover af sangen, som i mine øjne ikke er så stærk som John. ‘Too Late for Love’ minder mig om sidste års østrigske bidrag, som da også tog sejren hos juryen, uden dog helt at komme op på samme niveau.
Jeg tror dog, Sverige igen vil komme op omkring Top 5.
Mine egne favoritter i den svenske finale var Liamoo & Hanna Ferm og Mohombi.
Mads
John synger jo fantastisk, synes bare nummeret er lidt kedeligt i længden.
Silje
Sveriges sang i år er SÅ “Sverige” – I ved, hvad jeg mener. Er slet ikke overrasket, haha. Men altså, mange kan lide det, og de ER da også gode til grand prix derovre i nabolandet mod øst, med deres 6 Eurovision-trofæer samt mange andre høje placeringer. John Lundviks “Too Late For Love” er meget “sikker” i stilen; en meget catchy popsang, som Sverige jo ofte sender, og derfor tror jeg, de er sikret en høj placering i år, og jeg kan slet ikke forestille mig den ikke gå videre til finalen.
Clara
Årets svenske nummer er for mig uden sammenligning det bedste nummer i årets felt. John Lundvik er både charmerende og hamrende musikalsk i sin fremtoning, og med de fire fænomenale korsangere han har allieret sig med, tør jeg godt sige, at Sverige endnu en gang kommer til at ligge fuldstændig i top! Hvis alt går som jeg tror og håber, så ser vi frem til endnu en ESC finale i Stockholm næste år.
Michael
Det var aldrig en hemmelighed at jeg var på team-Mohombi. Jeg synes ikke John var i nærheden af at være den bedste i Mello i år, og jeg synes stadig ikke sangen er noget særligt. Den er meget svensk i produktion og lyd, men formår stadig ikke rigtigt at blive til mere en baggrundsmusik.
Simon
Ja tak, Sverige! For første gang i løbet af de to semfinaler er jeg helt oppe at ringe over et bidrag, både fordi det er et afsindigt godt popnummer, fordi John Lundvik kan synge røven ud af bukserne, og ikke mindst fordi hans fire backing ”mammas” bare er helt vildt svedige live. Det er Cesar Sampson fra Østrig sidste år, tilsat mere charme og nærvær – plus en modulation! Der er en grund til at alle internationale juryer i Melodifestivalen gav ham rene 12-taller, og jeg tror også han vinder juryafstemningen i ESC. Hvis han også får publikums stemmer med sig, så skal vi nok en tur til Stockholm i 2020.
Sonny
Mine damer og herrer… Her er årets vindersang. Den skiller sig ud (på den gode måde) på flere måder. Dels pga. en mørk sanger, et super kor, plus rent melodisk er det ren fløde (ihvertfald for mine øregange). Jeg vil vædde en flaske tarvelig hvidvin på, at vi skal pakke kufferterne og drage mod Sverige i 2020. Et stort 12 tal herfra!
Kevin
Finale plads! Rigtig god stemme og en melodi man synes man har hørt før fra USA. Det skyldes måske Gospelstemmerne i koret.