News Ticker

Wanted for Dansk Melodi Grand Prix – vores 10 ønske-artister!

På mandag afsløres årets 10 artister i Dansk Melodi Grand Prix, og om 14 dage løber showet af stablen i Gigantium Ålborg.

Læs også: Her & Nu: Her er deltagerne i Dansk Melodi Grand Prix

Der er altid næsten lige så mange meninger om årets artister og sange, som der er tv-seere og fans, og alle har vi hver især forskellige ønsker til DR omkring valget.

Men lad os et øjeblik forestille os et scenarie, hvor du kunne bestemme de 10 artister i Dansk Melodi Grand Prix. Hvem ville du så give chancen og hvorfor?

Vi har samlet et udpluk af danske kunstnere, som vi af den ene eller anden grund, gerne så i Dansk Melodi Grand Prix – og som vi tror kunne gøre sig godt internationalt. Listen byder både på relativt ukendte upcoming artister, nogle af Danmarks populæreste artister og tidligere deltagere, som vi bare MÅ have tilbage igen 🙂

Cisilia

Cisilia med efternavnet Ismailova er godt på vej til at blive Danmarks nye Dancehall-dronning på trods af sine bare 16 år. Man fristes til at sammenligne hende med én af Danmarks mest talentfulde rappere og reggea-sagerinder, nu afdøde Natasja og Cisilias talent er bestemt ikke gået ubemærket hen. Hun har en pladekontrakt med Universal, har bl.a. varmet op for Wafande og debutsinglen ”Ring den alarm” var i august ugens Uundgåelige på P3.

Cisilia har rødder i Makedonien og Marokko, men er vokset op på Amager, hvor hun allerede som 8-årige begyndte at optræde på forskellige klubber og spillesteder.

Cisilia udgav i slutningen af 2014 single nummer 2 ”Vi to datid nu” og er på vej med sit debutalbum i 2015.

Med sit smukke ydre, umiddelbare charme og glæde ved musikken kombineret med en sprød og lækker stemme, så kunne Cisilia tilføje et frisk pust til konkurrencen og skille sig ud på internationalt plan

Silje Svea

Den danske sangerinde Silje Svea arbejder til dagligt som sygeplejerske og optræder i fritiden med sin musik. Nogen vil måske kunne huske Silje som én af Rasmus Nøhr’s forsangere i Tv-programmet All Stars, som blev vist på TV2 i 2010.

Silje udgav i 2014 EP’en ’Sober Hear’t fra Digital Movement Records med 4 flotte sange.

I august havde vi den store fornøjelse at opleve Silje Svea live til årets Copenhagen Pride Show. Her blev vi nærmest blæst omkuld af hendes og Lynx’ flotte show, som for alvor satte gang i festen på rådhuspladsen med de hårdtpumpende 90’er inspirerede beats, lækker synthesizer lyd og iørefaldende electro-tracks.

Silje Svea skriver selv musik og med bl.a. ’Faces’, ’Sober Heart’ og ’My defences’ formår hun at få både melodi, musik, tekst og vokal til at gå op i en højere enhed.

Silje er et overset stjerneskud på den danske musikscene og hun kunne uden tvivl sende Danmark til tops i Eurovision.

Tim Schou

I 2011 gav Tim og resten af A friend in London os en flot 5. plads med ’A new Tomorrow’. Han er sidenhen sprunget ud som solist, musicalstjerne, har vundet underholdningsprogrammet ”Skjulte stjerner” sammen med Gry’s dengang 13-årige søn Thomas og har udført baglæns saltomortaler iført Speedos i programmet ”Stjerner på Vippen”.

I det forgangne år har Tim bl.a. slået sig løs som fisken tumle i musicalen ”Den lille havfrue” og udgivet singlen ’Supernova’, som han også sang for begejstrede ESC-fans, da han var vært på EuroClub Vega.

Tim er en super dygtig og nærværende performer, som skaber en fantastisk stemning omkring sig og sender masser af kærlighed ud, uanset om han står på en scene eller kommunikerer med sine fans på de sociale medier.

Hans dejlige rockede stemme går lige i hjertet og så er Tim jo en charmetrold, som kameraet elsker. Vi VIL ha’ Tim tilbage i Dansk Melodi Grand Prix!

 

Karen Marie Ørsted, bedre kendt som Mø, slog igennem i 2013 med singlen ’Pilgrim’, som blev ”Ugens Uundgåelige” på P3 og siden da er MØs popularitet steget eksplosivt. Den 26-årige sanger vandt ved sidste års Danish Music Awards flere priser, bl.a. blev hun, meget fortjent, udnævnt som ”årets danske solist”.

Noget af det, vi elsker omkring MØ er hendes naturlige, levende, ydmyge personlighed samt hendes energiske og meget unikke optræden. Hun tiltrækker opmærksomhed af alle de rigtige årsager og er én af Danmarks mest ægte og enestående artister.

Hendes musik har internationalt format og skal Spice Girls v2.0 nogensinde findes, ja så er MØ en selvskreven Sporty Spice.

En Lana Del Rey-inspireret sang som “Never Wanna Know” ville kunne sende Danmark helt i toppen af Eurovision-feltet.

En optræden i DMGP virker i øjeblikket temmelig usandsynlig pga. MØ enorme popularitet i både ind- og udland, men man kan vel drømme… 🙂

Julias Moon

Den elektroniske poptrio Julias Moon slog igennem i 2013 med singlen ’Bay’ og var sidste år blandt de nominerede til P3s ”Talentpris”.

Gruppen består af forsanger Louis Samson Myhre, trommeslager Oliver Kincaid og basist Nicolai Gabold, som tilsammen leverer iørefaldende synthpop i et skønt mix af moderne lyd med 80’er flashbacks.

Et godt bud på et hit i Dansk Melodi Grand Prix med deres sikre live optræden og karakteristiske look.

At gruppen selv har udtalt, at de er et ”katteband” og uden tøven valgte katte, som svaret på hvilket kæledyr, de gerne ville være, giver også et ekstra plus i bogen herfra.

 

Sada Vidoo

Den danske sanger og sangskriver Nicole Stockholm udgav i 2014 sit første album “A Story With No End”, men det er langt fra hendes første optræden på den danske musikscene.

I 2000 lagde hun vokal på DJ Alligators megahit ”Lollipop”. Et par år efter udgav hun singlen “Te Quieroo” sammen med Me & My (under navnet Nicole), og så har hun skrevet Infernal-hittet “Ten Miles”, der solgte til platin. Hun har også forsøgt sig i Kanal 4’s musical konkurrencen ”Elsk mig i nat”.

Med singlen ”The Actress” introducerede Nicole sidste år sin nye dukke-karakter Sada Vidoo og et helt enestående dukkeunivers.

Albummet er indspillet i den eftertragtede Chris Ballard’s studie i East London i samarbejde med Chris’ far, singer/songwriter Russ Ballard, som bl.a. står bag hits til KISS og Hot Chocolate.

Sadas udseende kan måske lede tankerne i retning af Lady Gaga, mens musikken og Sadas vokal for nogen vil vække minder om 70’er og 80’er stjernen Kate Bush (“Wuthering Heights”)

Sada ville med sin stærke vokal, den mystiske og iørefaldende musik og ikke mindst sit flotte sceneshow skille sig ud i Eurovision.

 

Hymns from Nineveh

Selvom både lyden og kunstnernavnet leder tankerne udenfor landet grænser, ja så er Hymns from Nineveh faktisk et dansk soloprojekt med guitarist og sanger Jonas Petersen samt band. Projektet blev allerede signet ved et pladeselskab tilbage i 2007, men det var først med albummet Visions og singlen “A kid on the Beach” at danskerne for alvor fik øjenene op for den dengang 26-årige, kristne sanger, som skriver “moderne salmer”.

Hymns from Nineveh byder på meget unikke og smukke popsange, som ikke ligner noget andet og med en moderne popsang a la “A kid on the Beach” samt Jonas’ meget karismatiske performance og stærke stemme, så har vi her endnu et bud på et dansk bidrag, som kunne skille sig ud og høste mange stemmer i Europa.

 

Private / Thomas Troelsen

Thomas Troelsen er ikke mindre end et musikalsk geni! Hvis navnet ikke umiddelbart får en klokke til at ringe, så kan du måske bedre huske fyren med det karakteristiske mørke pandehår, som var Remees højre hånd under X Factor bootcamp i 2010.

Thomas Troelsen har senest gjort sig bemærket i 2014, hvor han skrev og producerede den officielle VM-fodboldsang “We are one (Ole, Ola)” som synges af Pibull, Jennifer Lopez og Claudia Leitte.

Thomas har tidligere skrevet, produceret og mixet for så store navne som Aura, Aqua, Aloe Blacc, Infernal, Junior Senior, The Raveonettes, TV-2 og mange flere.

Allerede som 16-årig slog Thomas Troelsen igennem på den danske musikscene og han nåede at udgive tre albums med gruppen Superheroes, inden gruppen gik hver til sit.

Sammen med 2 af medlemmerne fra Superheroes dannede Thomas i 2006 trioen Private, der i 2007 udgav deres hidtil eneste album, “My Secret Lover”. I 2013 udsendte Private en ny single, “Hell Ain’t A Bad Place to Be”, denne gang som et soloprojekt for Thomas Troelsen.

Nu er det, efter vores mening, tid til, at Private gør comeback og vi håber, at det vil ske på scenen i Dansk Melodi Grand Prix.

Med Thomas Troelsens unikke stemme, enestående sangskrivning og den iørefaldende synthesizer-inspirerede dance- poplyd bør Private kunne gøre sig rigtigt godt i Dansk og internationalt Melodi Grand Prix.

Me & My

I 2007 var Me & My blandt favoritterne til at vinde Dansk Melodi Grand Prix med ’2 are stronger than one’, men blev som bekendt besejret af DQ’s ’Drama Queen’. Siden da har de 2 ”SuperSisters” og tidligere millionsælgende 90’er idoler bevist, at de har bevaret kærligheden til Eurovision.

I 2009 var storesøster Pernille Georgi med til at skrive Andorras bidrag, “La teva decisió/Get a life”, som lillesøster Susanne Georgi sang og i 2013 skrev Pernille “Jeg har hele tiden vidst det”, som kom med i Dansk Melodi Grand Prix og blev sunget af Frederikke Vedel.

Sidste år forsøgte Pernille sig igen som sangskriver i Eurovision-sammenhæng. Hun skrev ”Nothing Is Impossible”, som blev sunget af Eva Jakobs i den belgiske udvælgelse.

Pernille havde sidste år indsendt flere sange til sidste års DMGP, som ikke blev udvalgt og har også tidligere udtalt til DR, at hun ikke vil udelukke et comeback helt i front på scenen.

Vi krydser fingre for at vi igen får de 2 smukke og talentfulde søstre at se i Dansk Melodi Grand Prix.

 

Glamboy P

Det kommer efterhånden ikke som en overraskelse for nogen, at Glamboy P er blandt vores absolutte favorit kunstnere fra DMGP 2014.

“Right by your side” var en perle i Dansk Melodi Grand Prix 2014. Showets (efter vores mening, læs: Mettes :-)) bedste og mest troværdige indhold og budskab – om at være “right by your own side”, din egen bedste ven, og om hvordan de mennesker, der gerne vil hjælpe dig, lige så godt kunne være statuer, hvis du ikke selv er klar til at blive hjulpet.

Tilsat et fængende omkvæd, en stærk vokal samt en meget troværdig og følelsesladet sceneoptræden, så bød Patrick sidste år på et af bedste og mest vedkommende bidrag i de senere års Melodi Grand Prix.

Efterfølgende har den 30-årige multikunstner vist sine evner både som vært og ikke mindst som sangskriver. På “Dig og mig mod verden” og “Tågen letter” viser han eksempler på sin enestående sangskriver-egenskaber på dansk. Personlige og smukke tekster, som levende beskriver de situationer, som vi alle har oplevet.

Patrick, a.k.a. Glamboy P er en helt unik kunstner, som efter vores mening endnu ikke har opnået den succes , som han fortjener. Vi ser frem til udgivelsen af singlen “Dig og mig mod verden” og forhåbentligt snart et længe ventet debutalbum som solist.

Derfor håber vi også, at Patrick på et tidspunkt igen vil prøve lykken i Dansk Melodi Grand Prix og lade hele Danmark høre én af hans egne, velskrevne danske sange – samt se én af mange andre facetter, som han indeholder – og som du kan nyde i liveoptræden herunder.

 

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »