News Ticker

Heads of delegations-møde i Stockholm

Foto: EBU

Idag og imorgen er repræsentanter for alle årets 43 deltagerlande samlet i Stockholm, hvor bidragene officielt indgives . Efter dagens deadline er det hverken muligt at skifte sit bidrag eller foretage væsentlige forandringer.

41 lande har pt. offentliggjort sine bidrag, og flere lande har i løbet af weekenden afsløret en speciel Eurovision-version af deres bidrag.

Vi mangler stadig at høre 2 bidrag. Det gælder bidrag fra de 2 tidligere Eurovision-detalgere: Poli Genova, som repræsenterer Bulgarien og Ira Losco, der i januar vandt den maltesiske finale.

Malta valgte efter finalen, i samarbejde med en international jury, at arbejde videre på at finde den perfekte sang til Ira. På Ira’s Facebook-side har man kunnet følge arbejdet med at indspille preview videoen til Malta’s bidrag, som der dog ikke på nuværende tidspunkt er yderligere information omkring. Det bliver imidlertid ikke ‘Charmeleon’.

Opdateringer fra HoD-mødet

Flere lande har fået udsættelse

På HoD-mødet blev det oplyst, at Bulgarien, Malta, Kroatien og Island har fået udsættelse indtil den 20. marts til at offentliggøre deres preview video. Alle sange er indleveret og øvrig materiale, som værtsnationen har brug for til at forberede de 3 liveshows, er overdraget til SVT.

Ira Losco fra Malta vil synge”Walk On Water. Sange præsenteres i programmet Xarabank på fredag d. 17. marts.

Poli Genova fra Bulgarien vil synge “If Love Was A Crime”, som præsenteres næste uge. Sangen er skrevet af Borislav Milanov, Sebastian Arman, Joacim Bo Persson og Poli Genova selv.

Postkort

Årets postkort, som skal introducere de 43 bidrag forud for deres sceneoptræden i de 3 shows, er produceret af Camp David, og i disse postkort vil årets Eurovision Song Contest logo, mælkebøtten indgå. Postkortene bliver indspillet i de respektive deltagerlande og byder på både personligt indhold omkring deltagerne og typiske indtryk fra landene. Der er blevet optaget på 3-4 forskellige lokationer pr. land.

Stående publikum

Der vil igen i år være ståpladser foran scenen. Selvom showet kulminerer efter adskillige ugers forberedelse og prøver samt anvender den mest moderne teknologi, så ønsker man stadig at minde tv-seerne hjemme i stuerne om, at Eurovision Song Contest er et live-show.

Detaljer omkring scenen afsløret

 • Scenen bliver 24 meter bred og 16 meter dyb
 • LED væggen bliver 37 x 10 meter. Midtpunktet 12 meter
 • LED gulvet bliver 230 m2
 • Fundamentet vejer 60 tons
 • Der bliver 74 indbyggede pyro-stationer på scenen
 • Catwalken bliver 32 meter
 • B-scenen bliver placeret midt i Globen
 • Der vil være 330 lamper, udover lamperne som kommer til at hænge fra loftet og andet lys i arenaen
 • Det tager ca. 12 dage at sætte scenen op og 3 ekstra dage for Green Room. Det gennemsnitlige antal mennesker, som arbejder på scenen er 20, nogle dage op til 30 personer
 • Det tog 10 måneder at designe/skabe scenen
Foto: SVT

Foto: SVT

Foreløbige datoer for næste års konkurrence

EBU har offentliggjort de foreløbige datoer for Eurovision Song Contest 2017:

 • 1. semifinale: 16. maj 2017
 • 2. semifinale: 18. maj 2017
 • Finale d. 20. maj 2017

Datoerne kan dog ændres af næste års værstnation.

Cd og DVD-udgivelse

Det officielle Eurovision Song Contest 2016-album på cd og til digitale tjenester udkommer den 15. april, men den officielle dvd med alle 3 liveshows udkommer d. 17. juni.

Sverige har trukket sin startplacering

Ved mødet har Sverige trukket sin startplacering. Frans skal på scenen som nummer 9. Den resterende startrækkefølge fastlægges af SVT og offentliggøres i slutningen af marts.

 

Vi opdaterer artiklen med nyheder fra delegationsmødet.

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »